Winterfeesten 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Winterfeesten 2019. © Wannes Nimmegeers

Geen Curfew Festival, wel jeneverexpo en Film Fest: dit staat er in het najaar op de planning in Gent

Geen Curfew Festival of Jaarbeus dit jaar, met dank aan een ons welbekend virus, maar dat wil niet zeggen dat het najaar in Gent en omstreken niets te bieden heeft om uw agenda te vullen. Ook deze herfst en winter kan er coronaproof genoten worden van een uitje. Wat is er te doen dit najaar? Wat is er afgelast, wat gaat er door en wat is nog onzeker? Wij zochten het uit.

 1. Voorlopig geen camera’s aan skatepark Zuid. “Verlichting vervangen, politie en ambtenaren zichtbaar aanwezig”
  Gent

  Voorlopig geen camera’s aan skatepark Zuid. “Verlich­ting vervangen, politie en ambtenaren zichtbaar aanwezig”

  De voorbije week hebben twee keer - los van elkaar - jonge skaters klappen gekregen van een groep tieners. Of het in beide gevallen om dezelfde daders gaat, is niet duidelijk, het onderzoek loopt nog. N-VA pleit voor camerabewaking aan het skatepark, maar de stad weigert. “Camera’s komen er enkel als andere maatregelen niet helpen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq.
 2. Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderziekenhuis laten we niet vallen”
  PREMIUM
  GENT

  Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderzie­ken­huis laten we niet vallen”

  Personeelstekort in de horeca, sinds de heropening zoekt zowat elk café en restaurant naar mensen. Ook de traiteurs botsen op het probleem. Dat vraagt wat denkwerk, want de eindejaarsperiode komt eraan. Sluiten of doorbijten? “Op sommige dagen krijgen we 10, 15 verzoeken”, verzucht Christ Schepens van eventcatering De Feestarchitect in Destelbergen. Tussen kerst en nieuw is hij dan ook dicht.