Winterfeesten 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Winterfeesten 2019. © Wannes Nimmegeers

Geen Curfew Festival, wel jeneverexpo en Film Fest: dit staat er in het najaar op de planning in Gent

Geen Curfew Festival of Jaarbeus dit jaar, met dank aan een ons welbekend virus, maar dat wil niet zeggen dat het najaar in Gent en omstreken niets te bieden heeft om uw agenda te vullen. Ook deze herfst en winter kan er coronaproof genoten worden van een uitje. Wat is er te doen dit najaar? Wat is er afgelast, wat gaat er door en wat is nog onzeker? Wij zochten het uit.

 1. Meer dan honderd Oekraïense vluchtelingen volgen jobdag in Gent: “Mijn droom? Opnieuw als agent aan de slag te gaan”
  Gent

  Meer dan honderd Oekraïense vluchtelin­gen volgen jobdag in Gent: “Mijn droom? Opnieuw als agent aan de slag te gaan”

  Momenteel worden er meer dan duizend Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Gent en het ziet er niet naar uit dat ze snel zullen terugkeren naar huis. Om hen aan een job te helpen, werd specifiek voor hen een jobdag georganiseerd aan het station. De meer dan honderd deelnemers konden workshops volgen, maar ook meteen in gesprek gaan met verschillende bedrijven en uitzendbureaus.
 2. Van een Michaël Borremans tot een onversierde kerstboom en tientallen restaurants: Armste Week in de startblokken voor #eenmiljoenaub
  Gent

  Van een Michaël Borremans tot een onversier­de kerstboom en tientallen restau­rants: Armste Week in de startblok­ken voor #eenmiljoe­naub

  Volgende week is in Gent de Armste Week, een initiatief waarbij geld ingezameld wordt voor Gentse armoede-organisaties. De initiatiefnemers hopen 1 miljoen euro op te halen. Op de steun van de Rode Duivels kunnen ze vooralsnog niet rekenen, dus het zal van de Gentenaars zelf moeten komen. Eten, shoppen, of acties steunen, het kan allemaal.