Xander Van Buggenhout van Kayzr, Griet Sinove van Bro Upkot en Nicolas Persoons, de eSporter van KAA Gent
Volledig scherm
Xander Van Buggenhout van Kayzr, Griet Sinove van Bro Upkot en Nicolas Persoons, de eSporter van KAA Gent © RV

Geen buitenvoetbal? Dan maar online voetbal: KAA Gent mede-organisator van groot FIFA21-toernooi

GentNiks te doen voor de studenten? Daar hebben KAA Gent, Kayzr en Upkot een antwoord op: een groot online FIFA21- voetbaltoernooi met de naam Upkot College Cup. Iedereen mag meedoen, en de winnaar mag het opnemen tegen Nicolas Persoons, de officiële esporter van KAA Gent. 

 1. 25 jaar geleden crashte luchtballon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”
  PREMIUM
  Gent

  25 jaar geleden crashte luchtbal­lon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”

  Wie er toen bij was, weet het vandaag nog altijd. Op zondagavond 9 juni 1996 botste een heteluchtballon tegen de kerktoren van Sint-Jacobs, en bleef daar hangen. De ballonvaarder en zijn twee passagiers werden op spectaculaire wijze gered door de brandweer, het ballonzeil werd een dag later naar beneden gehaald. “Toen die oproep binnenkwam, dacht ik eerst dat het een grap was", herinnert brandweerman Yves Pieters zich. Hij was toen nog maar een paar maanden in dienst.
 1. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
  Gentbrugge / Sint-Amandsberg

  Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

  De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.