Archiefbeeld: de Bollekensschool in Gent
Volledig scherm
Archiefbeeld: de Bollekensschool in Gent © Wannes Nimmegeers

"Geef leerkrachten voorrang op de boosterprik": Decruynaere wil druk op Gents onderwijs verlagen

GENTHet Gentse onderwijs staat ei zo na op bezwijken: gemiddeld 10 procent van de leerkrachten zat al eens thuis in quarantaine, in sommige scholen loopt dat op tot 40 procent. Maandag worden er maatregelen gecommuniceerd, maar schepen voor Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) vraagt om leerkrachten voorrang te geven bij boosterprikken en testresultaten.

 1. Anshel Ver Eecke (Caruur Gent): “Heel blij dat ik na anderhalf jaar een officiële match kon spelen”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Anshel Ver Eecke (Caruur Gent): “Heel blij dat ik na anderhalf jaar een officiële match kon spelen”

  Er mag gerust gesteld worden dat de ontmoeting tussen Borgworm en Caruur Gent een merkwaardig verloop kende. Het begon met de afwezigheid van Gilles Vandecaveye. Daardoor moest het team van coach Van Huffel met - ocharme - 9 spelers naar de Luikse provincie. Het spelpeil ging voortdurend op en neer. Het duel eindigde na vijf sets in het voordeel van Gent. Het had ook anders kunnen aflopen.
 2. “Volledig gezin was getraumatiseerd”: gewapende Franse autodieven riskeren tot 3 jaar celstraf
  Veurne/Oostduinkerke/Sint-Denijs-Westrem

  “Volledig gezin was getraumati­seerd”: gewapende Franse autodieven riskeren tot 3 jaar celstraf

  “Mijn cliënt kwam net terug van de bakker toen er een pistool tegen zijn hoofd werd gezet. Hij moest zijn wagen afgeven, maar weigerde. Tijdens een schermutseling is er geschoten en werd hij met de kolf op het achterhoofd geslagen. Bijzonder traumatiserend.” Op de Veurnse rechtbank stonden dinsdagmorgen drie jonge Fransen (19, 20 en 23) terecht voor twee inbraken met autodiefstal in Veurne en Sint-Denijs-Westrem alsook een hallucinante poging tot diefstal met geweld in Oostduinkerke. Ze riskeren straffen van 3 en 2 jaar cel.
 1. Stemmen over hoofddoekenverbod? Dan valt laptop van liberaal Mattias De Vuyst ‘plots’ uit: “Ik heb niet de vereiste academische kennis”
  Gent

  Stemmen over hoofddoe­ken­ver­bod? Dan valt laptop van liberaal Mattias De Vuyst ‘plots’ uit: “Ik heb niet de vereiste academi­sche kennis”

  Opschudding bij de Gentse liberalen. Een stemming rond een hoofddoekverbod voor het schepencollege draaide uit op een klein relletje. Raadslid Mattias De Vuyst weigerde tegen Vlaams Belang in te gaan en zette zijn laptop dan maar uit. “Een dokter die zijn eigen zoon op de operatietafel ziet liggen, zal ook moeite hebben om die te opereren”, zegt hij.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.