Aan de Maagdestraat in Gent werd een herdenkingsplaat voor Albert Melot opgehangen in aanwezigheid van zoon Benoit en kleinzoon Alexander Melot en de familie.
Volledig scherm
Aan de Maagdestraat in Gent werd een herdenkingsplaat voor Albert Melot opgehangen in aanwezigheid van zoon Benoit en kleinzoon Alexander Melot en de familie. © Didier Verbaere

Gedenkplaat voor bevrijding spion Albert Mélot

Op de hoek van de Papegaaistraat en de Maagdestraat in Gent werd zaterdagnamiddag een gedenkplaat onthuld voor Albert Mélot. De Belgische geheime agent uit Namen werd 75 jaar geleden op 15 juli 1944 uit handen van de Duitsers Feldpolizei bevrijd met een aanslag door de Gentse verzetsstrijders. Zoon Benoit Mélot (54) en kleinzoon Alexander (25) waren aanwezig op de onthulling.

 1. Coronamaatregelen in Oost-Vlaanderen: mondmasker bij hebben boven 12 jaar, recreatiedomeinen blijven voorlopig open
  Oost-Vlaanderen

  Coronamaat­re­ge­len in Oost-Vlaanderen: mondmasker bij hebben boven 12 jaar, recreatie­do­mei­nen blijven voorlopig open

  Het Oost-Vlaamse provinciebestuur roept op om in de hele provincie de maatregelen van de overheid te volgen. Concreet betekent dit altijd een mondmasker bij zich hebben, dit dragen in openbare gebouwen en op recyclageparken, en een mondmasker dragen op openbare begraafplaatsen tot 8 november. De recreatiedomeinen blijven voorlopig open, mits een aantal aanpassingen.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'