Tom Celis (links) en Toon Porrez zijn klaar om een feestje in stilte te bouwen.
Volledig scherm
Tom Celis (links) en Toon Porrez zijn klaar om een feestje in stilte te bouwen. © Foto Wannes Nimmegeers

Ga eens uit de bol in de stille disco

GENTDe Abacho in de Hoogpoort start vrijdag een nieuw leven. Het wordt opnieuw een danscafé zoals in de oude dagen, maar dan zonder overlast voor de buren. Muziek zal je enkel horen in koptelefoons, waarbij je zelf het genre kan kiezen.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Voorzitters gemeenteraad roepen op: “Geef raadsleden meer steun en een statuut”
  Gent

  Voorzit­ters gemeente­raad roepen op: “Geef raadsleden meer steun en een statuut”

  Sinds de laatste lokale verkiezingen in 2018 hebben in Vlaanderen liefst 265 verkozen gemeenteraadsleden hun ontslag gegeven. Reden: de combinatie job - gezin - raadslid is niet haalbaar. Nu hebben de voorzitters van verschillende steden en gemeenten een oproep gelanceerd, om raadsleden meer steun en een statuut te geven. “Het werk van een gemeenteraadslid in een grote stad is minstens een halftijdse job", zegt Christophe Peeters, voorzitter in Gent, al jaren.