Archieffoto van de tribune in de Ghelamco Arena.
Volledig scherm
Archieffoto van de tribune in de Ghelamco Arena. © Photo News

Full House: KAA Gent herstart de abonnementenverkoop voor een volledig gevulde Ghelamco Arena

GENTKAA Gent-fans zetten zich best vanaf woensdag om twaalf uur aan de computer. Want vanaf 15 augustus loopt de Ghelamco Arena opnieuw volledig vol. Wie vorig jaar een abonnement had, kan dat vanaf woensdag om twaalf uur verlengen. 

 1. Gentse scholen krijgen ‘fluisterplekken’ op de speelplaats: “Alle kinderen en jongeren voelen zich wel eens overprikkeld”
  Gent

  Gentse scholen krijgen ‘fluister­plek­ken’ op de speel­plaats: “Alle kinderen en jongeren voelen zich wel eens overprik­keld”

  Opvallend voorstel van de N-VA op de gemeenteraad maandagavond: het invoeren van stilte- of fluisterplekken op de speelplaatsen van alle scholen, ook die van andere dan het stedelijk onderwijsnet. “Ontprikkelen en ontladen kan een bijdrage leveren aan het welbevinden, maar ook aan de concentratie van leerlingen”, zegt Els Roegiers. Na enige tegensparteling keurde de gemeenteraad het voorstel unaniem goed.
 2. “In het weekend onmogelijk om veilig uit zijstraten N9 te komen, door parkerende vrachtwagens.” Omwonenden zijn verkeerssituatie grondig beu.
  Mariakerke

  “In het weekend onmogelijk om veilig uit zijstraten N9 te komen, door parkerende vrachtwa­gens.” Omwonenden zijn verkeerssi­tu­a­tie grondig beu.

  “Al jaren klagen wij deze situatie aan, maar meer dan anderhalve meter extra arcering op de grond, heeft de stad nog niet gedaan.” De omwonenden van de wijk rond de Mazestraat in Mariakerke hebben het gehad. Vrachtwagens parkeren het hele weekend lang op de N9, waardoor het zicht ernstig belemmerd wordt. “En wij zijn niet het type mensen om petities op te starten om spreekrecht op de gemeenteraad te eisen. We willen gewoon een veilige omgeving.”