Frederik Sioen: “Vroeger zaten we te veel op een eiland, nu werken we samen”.
Volledig scherm
PREMIUM
Frederik Sioen: “Vroeger zaten we te veel op een eiland, nu werken we samen”. © Nick Proot

Frederik Sioen (41) springt al maanden in de bres voor cultuur: “Gentenaars hebben solidariteit in de genen”

GENTSinds het begin van de coronacrisis overlegt Frederik Sioen (41) - naast zanger, muzikant en fervent fietser ook coördinator van het platform Kunstenoverleg Gent - aan de lopende band om de culturele sector te laten heropleven in deze moeilijke tijden. Ondanks zijn drukke agenda kunnen we met hem terugblikken op een heftige periode. “Vroeger zaten we misschien te veel op een eiland, nu werken we veel meer samen, ook over de sectoren heen”, is hij toch hoopvol.

  1. Populaire boekclub en bekende auteurs bundelen verhalen voor goed doel: “Wereldberoemde schrijfster stuurde enkele dagen voor haar dood nog een verhaal in”

    Populaire boekclub en bekende auteurs bundelen verhalen voor goed doel: “Wereldbe­roem­de schrijf­ster stuurde enkele dagen voor haar dood nog een verhaal in”

    De populaire boekenclub ‘De Boekenjagers’ – met meer dan 73.300 leden heeft op Facebook – heeft een boek uitgegeven. Niet zomaar een boek, maar een boek met bijdragen van enkele leden én bekende auteurs zoals Lize Spit en Toon Tellegen. De wereldberoemde schrijfster Lucinda Riley stuurde zelfs enkele dagen voor haar overlijden nog een bijdrage in.