Deze sms ziet er betrouwbaar uit, maar is vals. Klik op de link, en je bent geld kwijt
Volledig scherm
Deze sms ziet er betrouwbaar uit, maar is vals. Klik op de link, en je bent geld kwijt © RV

Fraude via WhatsApp en sms vervijfvoudigd: “Wees alert voor verdachte berichten”

GentUit de politiecijfers blijkt dat ook dieven sinds de coronacrisis aan telewerken doen. Het aantal mensen dat wordt opgelicht via WhatsApp-berichten of sms’jes, stijgt onrustwekkend. In 2021 alleen al werden 53 feiten geregistreerd.

 1. Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembevruchting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbehandeling zou starten”
  PREMIUM
  Gent

  Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembe­vruch­ting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbe­han­de­ling zou starten”

  Het geboortekaartje is ontworpen. De namen zijn gekozen, net als de meters en de peters. Alleen op de zwangerschap is het wachten. De Gentse Laura Verhulst (29), beter bekend als Madam Bakster, probeert een kindje te krijgen van haar overleden echtgenoot Kobe. Alleen moét dat binnen dit en vijftien maanden gebeuren, want de wet laat niet anders toe.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.