Fuck You Greta, niet de boodschap die de flikken willen uitdragen
Volledig scherm
Fuck You Greta, niet de boodschap die de flikken willen uitdragen © RV

Flikken controleren alle combi’s op sticker met ‘Fuck You Greta’

Op het internet circuleert een foto van een Gentse politiecombi met daarop achteraan een sticker met Fuck You Greta, uiteraard verwijzend naar het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg. De Gentse flikken kunnen daar niet om lachen, en controleren nu alle voertuigen op ongewenste tags.

 1. Politie Gent controleert op zwaar vervoer en stelt 15 overtredingen vast bij 15 transporten: “Boetes zijn zwaarder want gevolgen kunnen groter zijn bij ongeval”
  Gent

  Politie Gent contro­leert op zwaar vervoer en stelt 15 overtredin­gen vast bij 15 transpor­ten: “Boetes zijn zwaarder want gevolgen kunnen groter zijn bij ongeval”

  Maandagvoormiddag hield politiezone Gent een controleactie met bijzondere aandacht voor uitzonderlijke transporten. “Rijden met zwaar vervoer houdt een grote verantwoordelijkheid in. Ongevallen waarbij een vrachtwagen betrokken is, hebben vaak grote gevolgen. Daarom worden inbreuken met en door zwaar vervoer zeer zwaar beboet”. Er werden in totaal 15 overtredingen vastgesteld.
 2. Hiervoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten: op bezoek in de corona-afdelingen van het UZ Gent
  Gent

  Hiervoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten: op bezoek in de corona-afdelingen van het UZ Gent

  COVID-19 neemt opnieuw de overhand. In het UZ Gent zijn alweer twee cohorte-afdelingen geopend, en liggen ook meer dan tien coronapatiënten op de afdeling Intensieve Zorg. Het is alle hens aan dek in het ziekenhuis. De dokters en verpleegkundigen vechten niet meer tegen een compleet onbekende vijand, zoals in maart, maar dat maakt het werk er niet makkelijker en zeker niet lichter op. Fotograaf Wannes Nimmegeers brengt de situatie in het UZ in beeld, en toont hoe zwaar het is, voor de patiënten, maar ook voor het personeel. Daarvoor doen we het. Daarvoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten.
 1. Uitbreiding van de LEZ in het holst van de nacht door de gemeenteraad geduwd maar er blijven nog veel vragen
  PREMIUM
  Gent

  Uitbrei­ding van de LEZ in het holst van de nacht door de gemeente­raad geduwd maar er blijven nog veel vra­gen

  Het uitgaansverbod was al even van kracht toen de gemeenteraad afgelopen nacht de uitbreiding van de omstreden lage-emissiezone goedkeurde, meerderheid tegen oppositie. Die oppositie had quasi gesmeekt om het debat naar vanavond te verschuiven, op een ‘normaal’ uur, maar kreeg een njet. En zo blijft de LEZ maand na maand een etterende wonde binnen de muren van het stadhuis.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement