Redders op de Blaarmeersen, een moeilijke kwestie
Volledig scherm
Redders op de Blaarmeersen, een moeilijke kwestie © Wannes Nimmegeers

Flexibeler redders inzetten op de Blaarmeersen is quasi onmogelijk, maar in de toekomst moet het toch

GentDe stad Gent zal niet meer vasthouden aan een datum om het ‘zwemseizoen’ op gang te schieten, maar meer kijken naar het weer. Dat besliste de gemeenteraad quasi unaniem. Nochtans had sportschepen Sofie Bracke net uitvoerig beschreven hoe moeilijk dat flexibel werken is.

 1. Vrouwenbeweging PVDA protesteert tegen besparingen kinderopvang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”
  Gent

  Vrouwenbe­we­ging PVDA protes­teert tegen besparin­gen kinderop­vang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”

  Tijdens de gemeenteraad maandagavond werd een betoging gehouden door leden van Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA, om de besparingen van het Gentse stadsbestuur aan te klagen. Wat de besparingen precies inhouden is nog niet gekend, maar uit een interne nota blijkt dat de publieke kinderopvang niet gespaard zal blijven. Terwijl het water daar nu al aan de lippen staat.
 2. Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”
  Gent

  Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”

  Popkoning Jean-Pierre Maeren heeft de coronajaren grotendeels doorgebracht in zijn atelier, al hij heeft uiteraard wel gespeeld op de momenten dat het mocht. Maar Maeren is dus meer dan klaar voor een volledig nieuwe show, die hij tijdens de Gentse Feesten uiteraard in Gent zal brengen. Oost West, T(e)Huis Best heet die, en het wordt weer gieren, lachen en brullen.
 1. Pakhuis viert 30ste verjaardag: “We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid op vlak van voeding en gezondheid”
  PREMIUM
  Gent

  Pakhuis viert 30ste verjaardag: “We hebben een maatschap­pe­lij­ke verantwoor­de­lijk­heid op vlak van voeding en gezondheid”

  Geen zaak zo bekend in Gent als het Pakhuis. Al 20 jaar is die in handen van ondernemer Dimitri De Cuyper, maar ook de chef en de zaalverantwoordelijke zijn al 20 jaar dezelfde. Dat zie je zelden in de horeca. “Het geheim? Wij zijn een topteam, en deze zaak is een beetje ons kind.” Het verhaal van een horecazaak die zelfs eigen dieren kweekt.
 2. Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentieke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”
  PREMIUM
  Gent/Waasland

  Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentie­ke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”

  Sportjournalist Stijn Vlaeminck groeide op in Lokeren en woont intussen al meer dan de helft van zijn leven in Gent. Waar kunnen we hem vinden als hij geen verslag uitbrengt van een wielerklassieker of de sport in het VTM Nieuws presenteert? Stijn deelt voor ons zijn favoriete horecazaken, fietsroutes, shopadressen en natuurplekjes.