Filip Watteeuw.
Volledig scherm
Filip Watteeuw. © Wannes Nimmegeers

Filip Watteeuw: "Men is De Lijn aan het wurgen”

Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) is er niet over te spreken dat De Lijn afgeschreven trams inzet, omdat wisselstukken van de nieuwe Albatros-trams ontbreken. “Dat zijn dure trams, De Lijn weet dankzij technische fiches wat de slijtage en levertermijn van onderdelen is.”

22 reacties

 • Daniel Tant

  2 jaar geleden
  Daniel Tant. Ik rij nu met een scooter elektrische er was wel gesproken geweest om een vergoeding te geven voor het milieu veel blabla maar niets komt er, we zouden beter terug op benzine moeten rijden en ten slotte is weer in voordeel van Engie dit laaste bericht had ik vergeten te sturen.
 • Ludo Wouters

  2 jaar geleden
  Voor die "diesel met 1 persoon" betaal ik zelf wel de volle pot. Die diesel verbruikt 5 l/100km. Voor die bus en trein moet in belastingen betalen terwijl ik er geen gebruik van maak. Jaarlijks een paar miljard overheidssteun nodig. De kost van een bus of trein om een paar mensen te vervoeren is tientallen keer hoger dan die auto met 1 persoon. Dus wat is beter voor het milieu en voor de portemonnee van de burger Tom Dossche?
 • Serge Vanrenterghem

  2 jaar geleden
  Wanneer men de laatste 10 jaren bij de lijn 300 milj bespaart heeft vanuit Vlaamse regering, dan is het bujet heel beperkt om de boel draaiend te houden.Dit zijn ook de gevolgen van kapot besparen!Wat perfect past in de strategie van nva en de blauwen.Daarna vinden ze hierin zo gezegd de bewijzen om naar buiten de treden dat de lijn niet goed functioneert.Terwijl deze vlaamse regering de moed niet heeft toe te geven dat ze de lijn liever kwijt zijn uit de begroting!
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Rij eens met de tram in Antwerpen ik denk dat er maar één derde betaalt, de rest rijdt zwart. De lijn moet geen feestjes van de vrienden sponsoren maar zorgen voor een goede dienstverlening. Op alle niveaus bedienen de benoemde vriendjes eerst zichzelf het is toch maar geld van de gemeenschap, met zo'n een mentaliteit kan er nooit een goed beleid gevoerd worden.
 • Jan Desmet

  2 jaar geleden
  Wat een werkmens (technieker) weet gaan de hoog opgeleiden nu eens uit de doeken gaan doen. Ach, managers ..... ik walg er van (soms !). Waar is het gezond verstand gebleven ?!