File aan de Martelaarslaan, op elk moment van de dag
Volledig scherm
File aan de Martelaarslaan, op elk moment van de dag © Wannes Nimmegeers

File aan de Martelaarslaan door nieuw detectiesysteem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”

GentWie op de Martelaarslaan rijdt, staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de file. Oorzaak: het nieuwe detectiesysteem voor trams dat in september 2021 werd ingevoerd. Dat dat systeem invloed zou hebben op de doorstroming, was geweten, maar dat het voor zo’n fileleed zou zorgen, was niet voorspeld. Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn proberen het systeem beter afgesteld te krijgen.

  1. TENT opent eind dit jaar het Wintercircus: “Nieuwe ontmoetingsplaats met winkels, plaats voor evenementen en horeca”
    PREMIUM
    Gent

    TENT opent eind dit jaar het Wintercir­cus: “Nieuwe ontmoe­tings­plaats met winkels, plaats voor evenemen­ten en horeca”

    Een hele groep ondernemers en kennisinstellingen heeft zich verenigd onder de naam ‘TENT’ om samen het Wintercircus te gaan uitbaten. De deal is nog niet beklonken, maar TENT is de enige kandidaat, en zegezeker. Eind dit jaar moet het Wintercircus open, met tal van functies waar ook de Gentenaar iets aan zal hebben: horeca, een concertzaal en een overdekt evenementenplein bijvoorbeeld.