Architect Steven Hendrickx zal zondag ook aanwezig zijn om de architectuur van het Hasseltse stadhuis 't Scheep toe te lichten.
Volledig scherm
Architect Steven Hendrickx zal zondag ook aanwezig zijn om de architectuur van het Hasseltse stadhuis 't Scheep toe te lichten. © Borgerhoff

Fan van klassieke muziek én architectuur? Gents kamerkoor Koriolis treedt zondag op in Hasselts stadhuis ‘t Scheep

Hasselt/GentMet ‘Klassiek & Architectuur’ brengt Orfeoproducties vzw twee hedendaagse kunstbelevingen samen: een reeks met vier bijzondere concerten in vier bekroonde architectuurprojecten. Zo strijkt komende zondag 31 oktober het Gentse Kamerkoor Koriolis ook in het Hasselste stadhuis ‘t Scheep neer.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Wie is man met rode plastieken zak die bomaanslag pleegde in het Rabot? En wat schreef hij op spandoek vlak voor ontploffing?
  PREMIUM
  Gent

  Wie is man met rode plastieken zak die bomaanslag pleegde in het Rabot? En wat schreef hij op spandoek vlak voor ontplof­fing?

  Gent is in de ban van de bomaanslag die het Rabot op zijn grondvesten deed daveren. In de nacht van zondag 5 op maandag 6 februari ontplofte voor de deur van een vrouwenkapsalon in de Wondelgemstraat een explosief. Op nieuwe camerabeelden is te zien hoe een man de bom plaatst, nadat hij een spandoek uit zijn rode plastic zakje haalt en ophangt. “Eén ding is zeker: het was een gerichte aanslag.” Dit is wat we tot nu toe weten.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.