Beeld ter illustratie: de komende weken wordt op enkele plaatsen op de Gentse stadsring nog wat extra file verwacht.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: de komende weken wordt op enkele plaatsen op de Gentse stadsring nog wat extra file verwacht. © Wannes Nimmegeers

Extra hinder verwacht op Gentse stadsring: hier wordt het asfalt vernieuwd

GentDe komende weken wordt bijkomende file verwacht op de Gentse stadsring. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat delen van het wegdek worden vernieuwd. Vooral op twee specifieke plaatsen zal de hinder voelbaar zijn. 

  1. Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspoging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”
    PREMIUM
    Gent

    Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspo­ging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”

    Voor de Gentse brandweermannen zit de opdracht in Wallonië er bijna op. Na de watersnood voert de zone Centrum er deze week nog puin af, maar de reddingsoperaties zijn stopgezet. Luitenant Chris De Pauw blikt terug op een bewogen periode. Onder meer het verhaal van de gekapseisde reddingsboot is in zijn geheugen gegrift. “De stroming was te hevig”, zegt hij. “Er zat spijtig genoeg niets anders op dan die drie mensen te laten gaan.”