In december liet Ivan Saerens BiezeBaaze nog optreden in zijn restaurant De Abt
Volledig scherm
In december liet Ivan Saerens BiezeBaaze nog optreden in zijn restaurant De Abt © VDS

Extra geld voor noodlijdende artiesten: “Handel en horeca krijgen nog tot juni subsidies om optredens te organiseren”

GentDe coronacrisis treft de ene al harder dan de andere. De horeca, de handel maar vooral de artiesten krijgen het zwaar te verduren. Daarom verlengt de stad nu de zogenaamde artiestencheques. “Handelszaken die een optreden organiseren, kunnen tot 1.000 euro terugbetaald krijgen", zegt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld).

 1. ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudige moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekondigd via sociale media”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudi­ge moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekon­digd via sociale media”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Na een ganse dag pleidooien werd Dean woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. Gents kunstencentrum heet voortaan VIERNULVIER: “Maar het gebouw blijft De Vooruit”
  Gent

  Gents kunstencen­trum heet voortaan VIERNUL­VIER: “Maar het gebouw blijft De Vooruit”

  Anderhalf jaar nadat de socialisten de naam ‘Vooruit’ hebben ‘gestolen’, heeft het Gentse kunstencentrum een nieuwe naam. Eindelijk. “We heten voortaan VIERNULVIER. En dat gaat - voor alle duidelijkheid - over onze werking. Het gebouw blijft de Vooruit.” Na oeverloos gestuntel met communicatie, een golf van verontwaardiging in Gent en een jaar stilzwijgen onder de naam ‘Voo?uit’ moet de rust nu eindelijk terugkeren.