Tussen de twee lichten aan het gebouw is een rookpluim zichtbaar, die afkomstig was van de knal.
Volledig scherm
Tussen de twee lichten aan het gebouw is een rookpluim zichtbaar, die afkomstig was van de knal. © SDD

Explosie dichtbij Volvo Trucks doet inwoners Oostakker schrikken

OostakkerEen enorme knal met een lichtflits. Dat hoorden en zagen sommige inwoners van Oostakker gebeuren in de buurt van Volvo Trucks woensdagavond. Niet veel later werd dezelfde ontploffing waargenomen in de Waterstraat aan het spoorwegviaduct. Hoewel de knal het ergste deed vrezen, moest de brandweer niet uitrukken.

 1. Julien (26) dingt mee naar de titel van LEGO Master: “Het gebeurt dat ik maanden niets bouw maar dan weer dagenlang 5 tot 7 uren in mijn LEGO kamer zit”
  PREMIUM
  Gent, Deinze

  Julien (26) dingt mee naar de titel van LEGO Master: “Het gebeurt dat ik maanden niets bouw maar dan weer dagenlang 5 tot 7 uren in mijn LEGO kamer zit”

  Julien Andries (26) groeide op in Petegem en verhuisde recent naar Gent met zijn vriendin. Zijn bewonderenswaardige collectie LEGO-blokjes nam hij mee, ze kregen zelf een aparte kamer in zijn nieuw appartement. Zo kon hij in zijn vrije tijd, naast zijn job als architect, blijven werken aan zijn bouwwerken. Een ideale voorbereiding voor zijn deelname aan LEGO Masters dat zaterdag start op VTM.
 2. Hoogoven die werkt op waterstof en biokoolstof, helpt ArcelorMittal klimaatambities waarmaken: “Prijskaartje van 195 miljoen dubbel en dik waard”
  PREMIUM
  Gent/Zelzate

  Hoogoven die werkt op waterstof en biokool­stof, helpt ArcelorMit­tal klimaatam­bi­ties waarmaken: “Prijs­kaart­je van 195 miljoen dubbel en dik waard”

  Staalproducent ArcelorMittal stak woensdagmiddag het vuur aan onder zijn vernieuwde hoogoven B. Een investering van 195 miljoen euro. Goed voor 25 jaar werkzekerheid in de Gentse haven en een pak extra jobs in de regio. De hoogoven van de toekomst moet de staalgigant helpen bij het halen van de vooropgestelde klimaatdoelstellingen.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen