Frederik ('Fred') Linard.
Volledig scherm
PREMIUM
Frederik ('Fred') Linard. © Sofie Van Waeyenberghe

Ex-verzekeraar Fred (74) is 150.000 euro kwijt aan een oplichter: "Ze toonde me een paspoort, beloofde me drie kisten goud”

GENT/WONDELGEMEen naam, een stapel officieel uitziende papieren en een negatief banksaldo van 150.000 euro, dat is wat er overschiet voor Fred Linard (74), een ex-verzekeraar uit Wondelgem. “Ik wou haar alleen maar helpen”, vertelt hij over de vrouw die hem gestaag het ontzettend hoge bedrag aftroggelde. “Nu wil ik eigenlijk alleen nog maar een stuk van mijn geld terug, terwijl de bank mij in het vizier neemt.” 

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”