Ex-advocaat (47) staat terecht voor vervalsing in geschriften: “Ik voelde me miskend en gefrustreerd”

GentEen voormalige advocaat van de balie van Gent en Brussel verscheen deze keer zélf voor de rechter. Hij moest zich verantwoorden voor het onrechtmatig toe-eigenen van beroepskosten die hij gemaakt had als pro-Deoadvocaat.

 1. Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”
  PREMIUM
  Gent

  Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”

  Café De Viking aan de Muide is al jaar en dag een vaste stop voor buurtbewoners en arbeiders. Dat is helemaal de verdienste van Lisbeth Waldack, die op 87-jarige leeftijd, en met 58 jaar (!) ervaring op de teller, als geen ander het klappen van de zweep kent. Woensdag kreeg de kranige vrouw echter onverwachts bezoek van enkele laffe overvallers. “Toen ik wakker werd, stonden ze naast mijn bed. Ik moest me koest houden, of ik ging eraan...” Nog trillend van emotie doet ze haar verhaal.
 2. Locatie in zicht voor Chiro Desteldonk? Containers zouden er al deze zomer kunnen staan
  GENT/DESTELDONK

  Locatie in zicht voor Chiro Desteldonk? Containers zouden er al deze zomer kunnen staan

  Een jeugdbeweging in Desteldonk: het zou een mooie aanvulling zijn voor de kanaaldorpen waar steeds meer mensen wegtrekken. Een tijdje geleden ontstond het plan om Chirojeugd Vlaanderen een plekje te geven, al moet er dus ook eerst een locatie gevonden worden. Stad Gent heeft nu een plaats op het oog, bevestigt schepen van Jeugd Hafsa El-Bazioui (Groen) na een vraag van gemeenteraadslid Jef Van Pee (CD&V).