Evita Willaert is de nieuwe schepen van Onderwijs
Volledig scherm
Evita Willaert is de nieuwe schepen van Onderwijs © VDS

Evita Willaert officieel aangesteld als schepen. “Je stad mogen dienen is een ongelooflijke eer”

GentVoor de tweede keer deze legislatuur is er een schepen gewisseld in het stadsbestuur. Het afscheid van onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) kwam onverwacht, partijgenote Evita Willaert (40) neemt de fakkel nu officieel over.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Minard moet terrasbanken verwijderen ‘omdat ze niet door één persoon verplaatsbaar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”
  Gent

  Minard moet terrasban­ken verwijde­ren ‘omdat ze niet door één persoon verplaats­baar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”

  Trots waren ze, de mensen van de Minardschouwburg, omdat ze op 2 juni voor het eerst in de geschiedenis van dit Gents monument een terras buiten konden zetten. Maar de Gentse banken van Vonk moeten, nog geen 3 weken later, alweer weg. “Op de vergunning staat tafels en stoelen, niet banken", duidt Filip Watteeuw (Groen). “En die banken zijn niet door één persoon verplaatsbaar, wat een vereiste van de brandweer is.”