Een Gentenaar die meewerkt aan For Whom II.
Volledig scherm
Een Gentenaar die meewerkt aan For Whom II. © James Arthur

Even luid als voorbijrijdende auto

GENTJe naam vergezeld van een klokslag zien verschijnen op een lichtkrant aan de Stadshal. Dat is wat het nieuwe kunstwerk van Kris Martin sinds gisteren mogelijk maakt voor elke Gentenaar. Goed voor 250.000 klokslagen die de komende elf weken zullen weerklinken over het Emile Braunplein. "Elke klokslag betekent voor iemand de bevestiging van zijn bestaan", zegt Martin.

  1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    8

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
  2. Met deze visietekst trekt ‘Voor Gent’ naar de kiezer: “Weg van de dogma’s, weg van het eigen grote gelijk, minder regelneverij”
    PREMIUM

    Met deze visietekst trekt ‘Voor Gent’ naar de kiezer: “Weg van de dogma’s, weg van het eigen grote gelijk, minder regelneve­rij”

    Een echt verkiezingsprogramma is er anderhalf jaar voor de verkiezingen nog niet, maar de liberalen en de socialisten hebben wel alvast een 7 bladzijden lange visietekst voorgelegd aan hun leden. Concrete doelstellingen zijn er nog niet, maar Voor Gent stelt de ‘meest duurzame grootstad’ te willen worden en ‘niemand achter te laten’. Maar schemert er tussen de lijnen door ook kritiek op Groen? En wat vindt de oppositie?
    Gent