Eveline Coppin.
Volledig scherm
Eveline Coppin. © Wannes Nimmegeers

Eveline Coppin giet levensverhalen ongeneeslijk zieke mensen in boek: “Proces zorgt voor wisselwerking waar ik ook van groei”

“Ieder levensverhaal is de moeite waard”, is één van de motto’s van germaniste en journaliste Eveline Coppin (35). Daarom startte ze drie jaar geleden met ‘Boek van mijn Leven’, een onderneming die biografieën op maat maakt voor mensen die hun levensverhaal in woord en beeld gedocumenteerd willen zien. Nu gaat de schrijfster een stap verder en richt ze zich specifiek naar mensen die gaan sterven. Daartoe richtte ze ‘Wat ik nog zeggen wou’ op. “Ik wil het taboe rond de dood doorbreken.”

 1. Buurtbewoners steunen uitgeleverde Spaanse kokkin (62) met theelichtjes aan de Visserij: “Zo ziet ze dat we aan haar denken”
  Gent

  Buurtbewo­ners steunen uitgelever­de Spaanse kokkin (62) met theelicht­jes aan de Visserij: “Zo ziet ze dat we aan haar denken”

  Aan de Visserij zijn zondagavond buurtbewoners samengekomen om buurvrouw en vriendin Maria ‘Jaione’ Espina te steunen. Espina werd vorige week uitgeleverd aan Spanje, waar ze volgens de politie verdacht wordt van het plegen van een aanslag op een luitenant-kolonel in 1981. De buurtbewoners staken 1.000 theelichtjes aan en maakten een tocht rond de Lousbergkaai en Visserij.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"