Eveline Coppin.
Volledig scherm
Eveline Coppin. © Wannes Nimmegeers

Eveline Coppin giet levensverhalen ongeneeslijk zieke mensen in boek: “Proces zorgt voor wisselwerking waar ik ook van groei”

“Ieder levensverhaal is de moeite waard”, is één van de motto’s van germaniste en journaliste Eveline Coppin (35). Daarom startte ze drie jaar geleden met ‘Boek van mijn Leven’, een onderneming die biografieën op maat maakt voor mensen die hun levensverhaal in woord en beeld gedocumenteerd willen zien. Nu gaat de schrijfster een stap verder en richt ze zich specifiek naar mensen die gaan sterven. Daartoe richtte ze ‘Wat ik nog zeggen wou’ op. “Ik wil het taboe rond de dood doorbreken.”

  1. DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeksrechter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”
    PREMIUM
    GENT

    DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeks­rech­ter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”

    Na het arrest in het assisenproces werd het niet stil rond de gevallen onderzoeksrechter Guy Jespers. Vijf weken later trouwden hij en zijn minnares Ghislaine Clyncke in de Gentse gevangenis. Hoe ze elkaar leerden kennen, is al een verhaal op zich. Jespers werd in de gevangenis fout behandeld, waardoor hij al na 2,5 jaar als ‘een plant’ vrijkwam. En Clyncke zat in 1983 op haar beurt zeven maanden in de cel, met dank aan alweer een ‘foute vriend’ die haar man leerde kennen achter de tralies.