Erik Dekeyser (77) voor de kerk op het Rerum Novarumplein. De buurtbewoner is nog steeds nauw betrokken bij de parochie.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Dekeyser (77) voor de kerk op het Rerum Novarumplein. De buurtbewoner is nog steeds nauw betrokken bij de parochie. © Wannes Nimmegeers

Erik Dekeyser (77) is één van de eerste bewoners van Nieuw Gent, maar ziet de toekomst somber in: “Hier wonen geen dokters, ingenieurs of advocaten meer”

Wie woont nu echt in Nieuw Gent? Dat is de vraag die we ons een hele week stellen. De sociale wijk naast het UZ Gent kwam onlangs nog negatief in de kijker door de reeks Niveau 4. Iedereen lijkt er drugsverslaafd, (ex-)crimineel of werkloos, al deelt niet iedereen die visie. Onze reporter trok rond en laat vier verschillende stemmen aan het woord. Vandaag: Erik Dekeyser (77), één van de eerste bewoners van de buurt. 

  1. Koppel voert elke maandag actie aan stadhuis omdat ze niet mogen huwen: “Merab is hier niet omdat ze mijn geld wil, maar omdat ze mij graag ziet”
    PREMIUM
    Gent

    Koppel voert elke maandag actie aan stadhuis omdat ze niet mogen huwen: “Merab is hier niet omdat ze mijn geld wil, maar omdat ze mij graag ziet”

    Wekelijks voert Paul Dhuyvetter actie aan het stadhuis, telkens op maandag van 10 tot 16 uur. Met zijn symbolische actie strijdt hij voor zijn huwelijk met Merab Kolala uit Zambia. De Cel Schijnrelaties van de stad heeft dat, na onderzoek, verboden. Ook het parket houdt zich nu met de zaak bezig. Tot wanneer ze mogen huwen, wil Paul actie blijven voeren. De Cel Schijnrelaties van de stad onderzoekt jaarlijks meer dan 350 dossiers.