Jean-Pierre Bellen verlaat het AZ Jan Palfijn doorheen een applaudisserende erehaag van dokters en verpleegkundigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre Bellen verlaat het AZ Jan Palfijn doorheen een applaudisserende erehaag van dokters en verpleegkundigen. © Wannes Nimmegeers

Erehaag voor Jean-Pierre (52), de eerste Limburger die weg mag uit AZ Jan Palfijn na zware coronabesmetting: “Mensen, let op, dit is echt een vies beestje”

Waar hij het opgelopen heeft, weet hij niet. Dat hij door het oog van de naald gekropen is, dat weet hij wel. Jean-Pierre Bellen (52) uit Borgloon werd op 1 april door het leger van Tongeren naar Gent overgebracht, in coma. Hij kwam in het AZ Jan Palfijn terecht, waar hij naar eigen zeggen fantastisch verzorgd werd. Vandaag mocht hij naar huis. Hij stapte zelf de gang door, naar buiten, doorheen een applaudisserende erehaag van heel veel dokters en verpleegkundigen.

 1. Brandweerman Ousmane Diop (40) kon ondanks maandlange quarantaine toch examen van sergeant afleggen: “Eén voor één raakte mijn gezin besmet, behalve ik”
  Gent

  Brandweer­man Ousmane Diop (40) kon ondanks maandlange quarantai­ne toch examen van sergeant afleggen: “Eén voor één raakte mijn gezin besmet, behalve ik”

  Corona zorgt al meer dan een jaar voor heel wat miserie. Maar het haalt soms ook het mooiste in de mensen naar boven. Dat ondervond ook vrijwillige brandweerman Ousmane Diop (40), die begin dit jaar een maand lang in quarantaine moest op het moment dat hij zijn examen tot sergeant ging afleggen. Bijna vielen die plannen in het water. “Gelukkig kwamen ze bij de brandweeropleiding met een oplossing”, vertelt Ousmane gelukkig.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij