Een kerstboom halen met de fiets, het kan
Volledig scherm
Een kerstboom halen met de fiets, het kan © Wannes Nimmegeers

Er fietst een kerstboom door de stad

GentHet hoeft niet allemaal corona te zijn. Fotograaf Wannes Nimmegeers spotte deze enthousiaste Gentenaar die nu al een kerstboom in huis haalt, en dat doet hij gewoon met de fiets.

 1. Binnenkort herbruikbare bekers in de Overpoort? “Het is hier geen festival”
  PREMIUM
  GENT

  Binnenkort herbruikba­re bekers in de Overpoort? “Het is hier geen festival”

  Zullen we na de coronapandemie pintjes hijsen in herbruikbare bekers? Om de lading plastic bekers die na een uitgangsavond in de straat liggen, in te perken, wil Stad Gent overschakelen naar herbruikbare bekers. Er loopt een studie, die tot een proefproject moet leiden, maar evident is het niet. “Het zijn 33 verschillende café’s, met verschillende brouwers. Dat kan mogelijk voor problemen zorgen”, zegt Tim Joiris van de horecacel Oost-Vlaanderen bij UNIZO.
 2. Al twintig jaar met pensioen, maar Robert (82) helpt nog elke dag mee in de Gentse Hotelschool: “De leerlingen houden me jong”
  PREMIUM
  Gent

  Al twintig jaar met pensioen, maar Robert (82) helpt nog elke dag mee in de Gentse Hotel­school: “De leerlingen houden me jong”

  Als levensvreugde een persoon was, dan was het Robert Mortier. De tachtiger werkt al meer dan twintig jaar als vrijwilliger in de Gentse Hotelschool. Elke dag brengt hij papieren rond en overziet hij het afvalbeheer. Als zijn gezondheid het toelaat, gaat hij door tot zijn honderdste. Wij zochten hem op tussen zijn ‘kleinkinderen’, zoals hij de leerlingen noemt.
 1. Korpschef belooft grondig onderzoek naar naaktfouille minderjarigen: “Als blijkt dat er fouten zijn gemaakt, zal ik mij verontschuldigen bij de ouders en de jongens”
  PREMIUM
  Gent

  Korpschef belooft grondig onderzoek naar naaktfouil­le minderjari­gen: “Als blijkt dat er fouten zijn gemaakt, zal ik mij veront­schul­di­gen bij de ouders en de jongens”

  In de gemeenteraadscommissie is dieper ingegaan op de twee jongeren van 14 en 16 jaar die in december op straat gefouilleerd werden door de politie. Het zou daarbij om een naaktfouille zijn gegaan. “Ik heb een open gesprek gehad met de vader en hij zal duidelijke feedback krijgen na een grondig onderzoek”, belooft de korpschef.