De afrit B401 richting Zuid kleurt donkerrood op de filekaar van TomTom (14.15 uur)
Volledig scherm
De afrit B401 richting Zuid kleurt donkerrood op de filekaar van TomTom (14.15 uur) © RV / TomTom

Enorme file op B401 door afgesloten kruispunt, ook aan de Muide staat alles vast

GentHet is geen pretje om automobilist te zijn in Gent. Hoewel was aangekondigd dat de fly-over aan de afrit Gent-centrum het hele weekend gesloten zou zijn, staat daar een enorme file. Het is er nu - op zaterdagmiddag - vlotjes 20 minuten aanschuiven. Ook aan de Muide zit alles weer eens muurvast.

 1. “Wordt u binnenkort verdedigd in de rechtbank door een robot?” Advocatenkantoor Intolaw onderzoekt rol van artificiële intelligentie (AI) in advocatuur
  Gent

  “Wordt u binnenkort verdedigd in de rechtbank door een robot?” Advocaten­kan­toor Intolaw onderzoekt rol van artifi­ciële intelligen­tie (AI) in advocatuur

  Artificiële intelligentie (AI) is een nieuwe vorm van software die de menselijke intelligentie nabootst om taken uit te voeren, maar dan sneller en vaak preciezer. AI is intussen overal om ons heen te bespeuren, en dat zal de komende jaren alleen maar meer het geval zijn. Bedrijven zijn dan ook naarstig op zoek naar manieren om die software te implementeren in hun werking. Dat gebeurt ook in sectoren die er in de eerste plaats niet meteen aan te linken zijn, zoals de advocatuur.
 2. Drugshond van Gentse politie brengt einde aan buitensporige pokeravonden vol eten, drank en coke: “Hij verdiende meer dan 200.000 euro”
  PREMIUM
  Gent

  Drugshond van Gentse politie brengt einde aan buitenspo­ri­ge pokeravon­den vol eten, drank en coke: “Hij verdiende meer dan 200.000 euro”

  Vier jaar lang ging een Gentse dealer (34) rustig zijn gangetje, vanuit zijn penthouse aan het Baudelopark. Hij verkocht xtc, maar vooral coke. Die verstopte hij in zakjes van papieren zakdoeken, die hij in zijn BMW rondbracht in heel Gent. Ook organiseerde hij wilde pokeravonden. Voor een dikke smak geld kon je een hele avond genieten van heerlijk eten, drank naar keuze en... drugs à volonté.
 1. Ontploffing in appartementsgebouw in centrum Gent: groot deel van buurt, inclusief Kinepolis, zit zonder stroom
  Gent

  Ontplof­fing in apparte­ments­ge­bouw in centrum Gent: groot deel van buurt, inclusief Kinepolis, zit zonder stroom

  In een appartementsgebouw in de Tijgerstraat heeft vrijdagavond een ontploffing plaatsgevonden. Oorzaak was een defecte elektriciteitscabine. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, en om in alle veiligheid te kunnen werken, werd de Tijgerstraat afgesloten voor het verkeer. Ook Kinepolis zit zonder stroom, de filmvoorstellingen van vrijdagavond zullen niet meer doorgaan.