Eén Ier werd bestuurlijk aangehouden na een steekpartij in Overpoort.
Volledig scherm
Eén Ier werd bestuurlijk aangehouden na een steekpartij in Overpoort. © Wannes Nimmegeers

Enkele Ierse voetbalsupporters verteren verlies tegen KAA Gent slecht: man opgepakt na steekpartij in Overpoortstraat

GentKAA Gent heeft haar wedstrijd tegen Shamrock Rovers in de Conference League gemakkelijk gewonnen met 3-0. Nochtans werd de bezoekende ploeg gesteund door maar liefst 1.000 afgereisde Ieren. Waar ze het donderdagmiddag nog gezellig maakten in het centrum, sloeg de sfeer na de verliespartij om in de Overpoortstraat. Eén Ier werd gearresteerd na een steekpartij.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Eigenares reageert nadat auto over haar woonboot Visserij inreed: “Het water induiken om je partner te redden, da’s toch mooi?”
  PREMIUM
  GENT

  Eigenares reageert nadat auto over haar woonboot Visserij inreed: “Het water induiken om je partner te redden, da’s toch mooi?”

  “Toen ik hoorde dat ze het goed stelden, dacht ik bij mijzelf: ‘de kapotte balustrade en de glasschade, die doen er nu even niet toe’.” Zoë de Goede (29) mat donderdagochtend de schade op nadat een wagen - na een passage over haar woonboot - in de Visserij belandde. De bestuurster kwam er met de schrik van af, mede dankzij een reddingsoperatie van haar man. En de boot? Die drijft zonder dreigende schade verder.
 3. De oudste muurschildering in olieverf vind je in het Groot Vleeshuis. De rijke geschiedenis van een hal die ooit een kapel, een postkantoor en een vismarkt huisvestte
  PREMIUM
  Gent

  De oudste muurschil­de­ring in olieverf vind je in het Groot Vleeshuis. De rijke geschiede­nis van een hal die ooit een kapel, een postkan­toor en een vismarkt huisvestte

  Het Groot Vleeshuis, een gebouw dat elke Gentenaar wel weet staan, maar eigenlijk te weinig kent, bevindt zich in het oog van een storm. Die storm gaat over de invulling van het gebouw, dat eindelijk gerestaureerd zal worden. De stad wil er een overdekte fietsenstalling van maken. Zorgt dat ervoor dat Gentenaars en toeristen de hal en de prachtige muurschildering die daar verstopt zit beter leren kennen?