Onder meer aan Klein Turkije werd onlangs een camera bevestigd. Die begint vanaf 1 mei te filmen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer aan Klein Turkije werd onlangs een camera bevestigd. Die begint vanaf 1 mei te filmen. © VDS

Enkel oppositiepartij PVDA stemt tegen nieuwe camera’s in Gents stadscentrum: dit zijn de locaties

GentIn Gent wordt u vanaf zaterdag op verschillende locaties gefilmd door de politie. Dat voorstel keurde de gemeenteraad dinsdagavond goed. De camera’s mogen tot eind oktober blijven hangen. “Blijkbaar is de grondwet in Gent afgeschaft”, zei Tom De Meester (PVDA) scherp. “Is de coronapandemie voor oktober achter de rug is, dan halen we ze sneller weg”, suste burgemeester De Clercq.

  1. Caroline Jannes is psychologe op de Topsportschool in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”
    PREMIUM
    GENT

    Caroline Jannes is psychologe op de Topsport­school in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”

    Op de topsportschool in Gent streven jaarlijks tientallen jongeren naar het ultieme doel: de medaille op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Caroline Jannes probeert hen al 15 jaar lang te behoeden voor de emotionele weerslag van een verkeerde sprong, slechte prestatie of de immense druk die jarenlang trainen met zich meebrengt. “Moedig van Biles dat ze zich terugtrekt. Maar ook dat is de prestatie van een heel team.”