Abdo in zijn kapsalon op de Zwijnaardsesteenweg. Ooit wil hij weer psychologie gaan studeren.
Volledig scherm
Abdo in zijn kapsalon op de Zwijnaardsesteenweg. Ooit wil hij weer psychologie gaan studeren. © Wannes Nimmegeers

"En dan nu keihard werken"

Integreren in een totaal nieuw land, in een totaal nieuwe cultuur. Het kan, en Abdo Khawas (28) is er het levende bewijs van. Amper twee jaar (!) nadat hij in ons land aankwam als vluchteling uit Gaza, heeft Abdo zijn eigen kapsalon, vlak bij de Heuvelpoort, waar hij zijn klanten in het Nederlands bedient. "En over een jaar of vijf ga ik weer psychologie studeren", zegt hij.

 1. Restaurant De Lieve levert tot in Knokke met de fiets: “We staan erop dat ons eten deftig toekomt”
  Gent

  Restaurant De Lieve levert tot in Knokke met de fiets: “We staan erop dat ons eten deftig toekomt”

  De ouders en vrienden van Jan van Eetkaffee De Lieve vonden het ontzettend jammer dat ze geen eten konden laten leveren omdat ze te ver buiten Gent wonen. Dus besloot de mede-eigenaar om elke zondag een grote leverronde te doen via Beernem en Brugge naar Knokke met de bakfiets. De andere Gentse restaurants doen hun uiterste best, maar zo ver gaan er weinig. “Heen en terug naar Knokke via Beernem en Brugge, daar toe ik toch 5 tot 6,5 uur over, afhankelijk van hoeveel wind er is.”
 2. Beeldtechnieker van rocksterren opent bloemenwinkel met de hulp van Harry Styles: “Ja, ik zie hem hier nog eens binnenwandelen”
  PREMIUM
  Gent

  Beeldtech­nie­ker van rockster­ren opent bloemenwin­kel met de hulp van Harry Styles: “Ja, ik zie hem hier nog eens binnenwan­de­len”

  Gentenaar Yves Van Acker heeft met een honderdtal artiesten samengewerkt. Met de The Chemical Brothers, Bon Jovi en Muse is hij zelfs meermaals op tournee geweest. Het is dankzij een van die sterren, de Britse acteur en singer-songwriter Harry Styles, dat hij nu zijn droom heeft kunnen verwezenlijken: een winkel in droogbloemen. Begin november opende Yves bloemenwinkel Bloempjes aan het Rabot. “Als er één artiest langskomt waarmee ik heb samengewerkt, zal het wel Harry Styles zijn”, gokt Yves. “In een interview heeft hij eens gezegd dat hij bloemenverkoper zou geworden zijn mocht hij geen rockster zijn.”
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"