Ella met juwelen van haar eigen label Ketoesj.
Volledig scherm
Ella met juwelen van haar eigen label Ketoesj. © Nele Meulemans

Ella maakt juwelen met Gentse vrouwen als inspiratie: “Documentaire ‘Meer vrouw op straat’ bracht me op het idee”

Zoals zovelen zocht Ella De Schepper (23) tijdens de lockdown naar een nieuw project om zich helemaal in onder te dompelen. Ze besloot pareljuwelen te maken en bood ze voor een appel en een ei te koop aan via Instagram en Facebook. Haar ontwerpen sloegen zodanig aan dat ze ervoor koos om enkele collecties te maken, elk gebaseerd op een andere Gentse vrouw, onder de naam ‘Ketoesj’.

 1. Stabiliteitsproblemen aan Groot Vleeshuis blijven aanslepen: komt er een aanmeerverbod tijdens Gentse Feesten?
  PREMIUM
  Gent

  Stabili­teits­pro­ble­men aan Groot Vleeshuis blijven aanslepen: komt er een aanmeerver­bod tijdens Gentse Feesten?

  Er zal waarschijnlijk twee maanden lang niet aangemeerd kunnen worden ter hoogte van het Groot Vleeshuis aan de Groentenmarkt, en dus ook niet tijdens de Gentse Feesten. Stabiliteitsproblemen aan de dakkapellen zijn de boosdoeners. Ook bootjes die enkel passeren aan het voormalig gildehuis zullen hinder ondervinden. Zij dienen namelijk minstens acht meter afstand te houden. De maatregelen werden donderdag gecommuniceerd door De Vlaamse Waterweg, maar bij stad Gent reageert men dat er nog geen concrete beslissingen genomen werden.
 2. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
  PREMIUM
  Gent

  Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

  Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?