Aan de Heuvelpoort is het dagelijks filerijden.
Volledig scherm
Aan de Heuvelpoort is het dagelijks filerijden. © Foto Wannes Nimmegeers

Elk jaar 76 uur in de file

GENTVolgens navigatiespecialist TomTom verliezen we in Gent elk jaar 76 uur met in de file staan. Maar dat valt, in vergelijking met andere steden, allemaal best mee. In Brussel staan we 160 uur per jaar in de file. Ook andere studies, van Inrix en van het Vlaams Verkeerscentrum, tonen dat de verkeerssituatie in Gent meevalt én verbetert.

 1. Gentse politie spreekt van geslaagde Student Kick-Off, ondanks enkele kleine incidenten: “Vier arrestaties en 71 wildplassers”
  Gent

  Gentse politie spreekt van geslaagde Student Kick-Off, ondanks enkele kleine incidenten: “Vier arresta­ties en 71 wildplas­sers”

  Het academiejaar werd woensdag traditiegetrouw ingezet op de Student Kick-Off. Zo’n 30.000 studenten zakten af naar het Sint-Pietersplein om er te dansen, zingen en drinken. Sommigen zochten bij dat laatste hun limiet op, wat de verwachte overlast met zich meebracht. Toch bleven de incidenten beperkt, waardoor de politie spreekt van een “geslaagde editie”.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.