GENT: De familie Vermeersch, dochtertje Elisa (8) heeft een zware vorm van epilepsie. Hier: Elisa in haar speciale buggy.
Volledig scherm
GENT: De familie Vermeersch, dochtertje Elisa (8) heeft een zware vorm van epilepsie. Hier: Elisa in haar speciale buggy. © rv

Elisa (8) krijgt 160 epilepsie-aanvallen per dag: “Onze vrienden zijn één na één weggevallen”

GENT/MARIAKERKEDe vallende ziekte wordt het wel eens genoemd, maar dat is niet hoe je aan Elisa (8) uit Mariakerke merkt dat ze een epilepsie-aanval heeft. Op 14 februari is het ook de Internationale Epilepsie Dag, en voor het gezin een goed moment om te tonen dat de clichés over epilepsie niet altijd opgaan. Elisa werd als blakend gezond kind geboren maar toen ze haar vaccins toegediend kreeg, liep het mis.

  1. Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”
    Gent

    Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”

    Een achttienjarige Gentenaar overviel dit jaar drie mensen en schuwde daarbij geen geweld. Na zijn derde feit vloog hij in afwachting van zijn proces naar de gevangenis. De jonge kerel zegt dat zijn tijd in de gevangenis hem heeft doen inzien dat hij op het verkeerde pad was en belooft beterschap. “Ik woon terug bij mijn moeder en ze heeft veel verdriet over wat er gebeurd is. Dat wil ik haar niet meer aandoen.”