De draakjes zullen nog 24 u per dag branden, de rest gaat om middernacht uit
Volledig scherm
De draakjes zullen nog 24 u per dag branden, de rest gaat om middernacht uit © Wannes Nimmegeers

Elektriciteit is duur voor iedereen: stad Gent laat kerstverlichting nog slechts 8 uur per avond branden

GentDe eindejaarsperiode komt eraan, en dat stelt ook de stad Gent voor vraagstukken qua energiekosten. “Hoewel we al sinds 2018 met ledverlichting werken en de energiekost dus laag is, gaan we toch ingrijpen", zegt bevoegd schepen Sofie Bracke (Open Vld). “Waar de kerstverlichting vroeger de hele nacht door brandde, gaat ze nu uit om middernacht.”

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Opkomende vrouwelijke hiphop-artiesten strijden om voorprogramma van Miss Angel tijdens freestage van Hip Hop Hooray
  Gent

  Opkomende vrouwelij­ke hip­hop-artiesten strijden om voorpro­gram­ma van Miss Angel tijdens freestage van Hip Hop Hooray

  Op vrijdag 3 februari zullen twintig opkomende vrouwelijke hiphop-artiesten het beste van zichzelf geven op het freestage van Hip Hop Hooray. De winnares krijgt de kans een volwaardige, professionele show te brengen in het voorprogramma van Miss Angel. Maar er zijn ook plaatsjes te verdienen om op te treden op de Gentse Feesten. En dat in de Week van de Belgische Muziek.