De draakjes zullen nog 24 u per dag branden, de rest gaat om middernacht uit
Volledig scherm
De draakjes zullen nog 24 u per dag branden, de rest gaat om middernacht uit © Wannes Nimmegeers

Elektriciteit is duur voor iedereen: stad Gent laat kerstverlichting nog slechts 8 uur per avond branden

GentDe eindejaarsperiode komt eraan, en dat stelt ook de stad Gent voor vraagstukken qua energiekosten. “Hoewel we al sinds 2018 met ledverlichting werken en de energiekost dus laag is, gaan we toch ingrijpen", zegt bevoegd schepen Sofie Bracke (Open Vld). “Waar de kerstverlichting vroeger de hele nacht door brandde, gaat ze nu uit om middernacht.”

 1. Dé lessen uit de Gentse Feesten 2022: PoléPolé blijkt ‘enfant terrible’, herbruikbare bekers niet ideaal...
  PREMIUM
  Gent

  Dé lessen uit de Gentse Feesten 2022: PoléPolé blijkt ‘enfant terrible’, herbruikba­re bekers niet ide­aal...

  De stadsdiensten, veiligheidsdiensten en een aantal pleinorganisatoren hebben een evaluatie gemaakt van de voorbije ‘wedergeboorte van de Gentse Feesten’. In grote lijnen blijkt dat een enorm succes te zijn geweest, maar toch zijn er enkele pijnpunten, die tegen volgend jaar worden aangepakt, wat je als feestenganger kan voelen. Wij lijsten ze hier even voor je op.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.