Bij het WK van 2018 werden de matchen onder meer uitgezonden op schermen op de pleinen van de Gentse Feesten
Volledig scherm
Bij het WK van 2018 werden de matchen onder meer uitgezonden op schermen op de pleinen van de Gentse Feesten © Wannes Nimmegeers

EK voetbal: cafés mogen schermen zetten, groot scherm op een plein nog niet uitgesloten

GentNog een maand en het EK voetbal start, traditioneel een feest. Corona gooide vorig jaar roet in het eten, en ook dit jaar zullen we niet zorgeloos mogen vieren. De stad Gent besliste woensdag wel dat cafés schermen op hun terrassen mogen plaatsen, als die maar niet te zien zijn vanop de weg. Zelfs een groot scherm op pakweg het Sint-Pietersplein is nog niet uitgesloten.

 1. Stephanie Vanden Borre scoorde belangrijkste goal op EK: “Klopt, maar wie er scoort maakt echt niet uit”

  Stephanie Vanden Borre scoorde belangrijk­ste goal op EK: “Klopt, maar wie er scoort maakt echt niet uit”

  Gelukkig en met een bronzen medaille om de nek ging het voor Stephanie Vanden Borre en teamgenoten zondag weer huiswaarts. Er was dit EK een belangrijke rol weggelegd voor de 23-jarige Vanden Borre. Haar doelpunt in de voorlaatste minuut tegen Engeland was voor het Belgische vrouwenhockey van cruciaal belang en in halve finale tegen Nederland bleef ze koelbloedig vanaf de strafbalstip.
 2. Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse. “Maar een exacte kopie wordt het niet”
  Gent / Antwerpen

  Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse. “Maar een exacte kopie wordt het niet”

  Het concept Bookz&Booze uit de Gentse Hoogpoort slaat duidelijk aan. Drie jaar na de opening start er in augustus ook een vestiging op de Antwerpse Vrijdagmarkt. Aan het roer zal Jan Chalmet staan, al zijn hele leven lang bevriend met Ief Stuyvaert, bedenker van het concept. “Het concept staat of valt met wie er in de winkel staat", zegt Ief. “Bij Bookz&Booze koop je vooral verhalen.”