Zo ziet een trouw er nu uit op het stadhuis van Gent
Volledig scherm
Zo ziet een trouw er nu uit op het stadhuis van Gent © Wannes Nimmegeers

Eindelijk weer huwen met publiek: zo ziet een huwelijk in Gent er momenteel uit

Vanaf woensdag wordt er weer volop getrouwd in Gent, met liefst negen huwelijken op het programma. Meteen een drukke dag voor schepen van burgerzaken Mieke Van Hecke (CD&V), die voortaan de huwelijken weer zelf voltrekt. “Nu er 30 toeschouwers mogen zijn, is de trigger om te annuleren veel kleiner”, merkt ze. Trouwen gebeurt voorlopig niet in de trouwkapel van het stadhuis, maar in de grote Pacificatiezaal.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.