Sinds enkele jaren hebben de taxi's aan Gent-Sint-Pieters hun vaste stek aan de ondergrondse fietsenstalling.
Volledig scherm
Sinds enkele jaren hebben de taxi's aan Gent-Sint-Pieters hun vaste stek aan de ondergrondse fietsenstalling. © Wannes Nimmegeers

Eindelijk lift richting taxistandplaats aan Gent-Sint-Pieters: ook eigen toiletten op de planning

GentTerugkeren naar hun oude stek voor het station zit er niet in, maar de NMBS werkt aan oplossingen voor de taxichauffeurs aan Gent-Sint-Pieters. Naast een platformlift en eigen toiletten, moet ook de bewegwijzering verbeteren. 

 1. Met een volle maag in de klas: Gent geeft kleuters van Het Klimrek een volwaardige maaltijd: “Ze eten nu bijna allemaal op school”
  GENT

  Met een volle maag in de klas: Gent geeft kleuters van Het Klimrek een volwaardi­ge maaltijd: “Ze eten nu bijna allemaal op school”

  Met een lege maag kan je niet leren en niet elke brooddoos is even goed gevuld. Daarom heeft stad Gent momenteel een proefproject ‘Lekkers op school’ lopen, waarbij zowat 665 kinderen op school een ontbijt, tussendoortje of lunch krijgen. Wij kijken mee in de klas van juf Marlies van basisschool Het Klimrek, waar twintig kleuters chili con carne verorberen.
 2. Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorteplaats van het textiel”
  Gent

  Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorte­plaats van het textiel”

  In Parijs, Milaan, Londen en New York organiseren ze al jaren modeweken, maar in Gent werd dit weekend een Belgian Fashion Week georganiseerd. Ontwerpers uit de hele wereld konden er hun collectie voorstellen aan een modebewust publiek. Opvallend: Oekraïense en Russische modellen defileerden er zij aan zij. Of hoe mode een politiek statement kan zijn.