Er is eindelijk een opvolger voor de Gentse bisschop Luc Van Looy, die intussen 78 jaar is
Volledig scherm
Er is eindelijk een opvolger voor de Gentse bisschop Luc Van Looy, die intussen 78 jaar is © Florian Van Eenoo photonews

Eindelijk een nieuwe bisschop voor Gent, opvolger Luc Van Looy wordt vandaag voorgesteld

Eindelijk, 3 jaar na de pensioengerechtigde leeftijd van de Gentse bisschop Luc Van Looy (78), is er een opvolger voor de man gevonden. Die wordt vandaag om 11 uur door kardinaal Jozef De Kesel bekend gemaakt in Brussel, in de namiddag komt hij naar Gent.

1 reactie

 • Marc Sierens

  2 jaar geleden
  Hadden we die dan nodig,ze verkopen kerken en die die nog open zijn zien bijna geen volk meer,sinds het welkom voor asielzoekers in Gent zit er meer volk in de moskeeën.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Komt het nieuwe zwembad Neptunus er wel? Raad van State legt procedure stil: “We hebben nog geen idee hoe het verder moet”
  PREMIUM
  Wondelgem

  Komt het nieuwe zwembad Neptunus er wel? Raad van State legt procedure stil: “We hebben nog geen idee hoe het verder moet”

  Een nieuw zwembad in Wondelgem? Het zal al zeker niet voor 2024 zijn, zoals was beloofd. Meer nog: het is helemaal niet duidelijk wanneer het dan wél zal kunnen. De procedure voor het aanstellen van een aannemer voor het nieuwe zwembad is stilgelegd door de Raad van State. De vraag stelt zich: was het dan wel nodig om het oude Neptunusbad al te slopen?