De gordijnen hangen vol met schimmel en het vuil stapelt zich op.
Volledig scherm
De gordijnen hangen vol met schimmel en het vuil stapelt zich op. © Wannes Nimmegeers

Eindelijk controle in vuilste huis van Sint-Amandsberg: “De drek loopt soms van onder de deur”

Beschimmelde gordijnen, ophopende rommel en een ware muizenplaag. De buren klagen al jaren over het vuilste huis van Sint-Amandsberg. Nu komt er eindelijk schot in de zaak. 

27 reacties

 • Rianne Snijder

  2 jaar geleden
  In Nederland gaat hulpverlening samen met politie op stap. Hulpverlening probeert dan aan te haken. Leuk werk!! Veiligheid en zorg kunnen wat mij betreft niet zonder elkaar.
 • Viviane Vanhenden

  2 jaar geleden
  Dit is te ver gekomen. Hier in Dendermonde doet de sociale dient of politie ook niets om dergelijke zaken Aan te pakken, ook niet wanneer je als bezorgde buur daarover gaat praten. Maar wanneer het dan te ver is gekomen dan weet men van niks.
 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  De buur liet foto's van iemand anders' eigendom maken. Ze kunnen niet slapen van het geknabbel van de muizen. En eerder verhaalde die vrouw geen geluiden uit het huis te horen?! Nu moet de man zelf zijn huis schoon maken? Maar hier zit juist het probleem. Dit kan hij zelf niet, anders had hij het al lang gedaan. Het is uit de hand gelopen. Voor de meesten is een huis kunnen onderhouden een doodgewone zaak, maar toch is dit voor bepaalde mensen heel moeilijk te organiseren en bij te houden!
 • Herlinde Redig

  2 jaar geleden
  Heb jaren als thuishulp gewerkt. Maar die mensen zijn soms beschaamd om hulp toe te laten, en negeren of ontkennen het problemen. Hoeveel zijn er niet met extreme verzamelwoede die alles volstouwen? Hopelijk laat hij hulp toe, mssch is alles wel wat overdreven??
 • Tomas Hulsmans

  2 jaar geleden
  Moest dat 5 jaar duren. Dit is ook grove nalatigheid vanwege overheid. En babbel ook eens met die man, want goed zal het daar waarschijnlijk ook niet mee gaan..
 1. Nergens meer ambtenaren aan het werk als bij Stad Gent: “Cijfers zeggen niet alles, kijk wat je ervoor terugkrijgt”
  PREMIUM
  Gent

  Nergens meer ambtenaren aan het werk als bij Stad Gent: “Cijfers zeggen niet alles, kijk wat je ervoor terug­krijgt”

  Met zo’n 6.100 voltijdse personeelsleden op de loonlijst stelt de Stad Gent méér ambtenaren te werk dan eender welke andere stad in Vlaanderen. Het cijfer stijgt dubbel zo snel als de Gentse bevolking, maar volgens schepenen Bram Van Braeckevelt (Groen) en Rudy Coddens (Vooruit) is er geen reden tot paniek. “Terwijl andere steden privatiseren, kiezen wij er bewust voor om taken op ons te nemen”, klinkt het.