Afbraak van de laatste Rabottoren
Volledig scherm
Afbraak van de laatste Rabottoren © Wannes Nimmegeers

Eind van een tijdperk: laatste Rabottoren gaat tegen de vlakte

GentAan het Rabot is de sloophamer - in de vorm van enorme kranen - bovengehaald voor de afbraak van de laatste van de drie uitgeleefde sociale woontorens. Twee anderen werden al neergehaald, en zijn intussen vervangen door lagere nieuwbouw.

 1. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.
 1. Gent decor voor leuke wedstrijd ‘Streetfishing’: “Heel veel vis op onze wateren, maar niet om op te eten”
  Gent

  Gent decor voor leuke wedstrijd ‘Streetfis­hing’: “Heel veel vis op onze wateren, maar niet om op te eten”

  Dat het goed gaat met de Gentse waterkwaliteit, is te merken aan het aantal vissers dat langs de oevers zit. Op 22 oktober wordt dat een veelvoud, want dan zakken ‘streetfishers’ uit binnen- en buitenland af naar Gent-centrum voor een leuke wedstrijd. “Het gaat niet om de prijzen, wel om het plezier”, zegt Maarten Roegiers (46), één van de organisatoren van ‘Open Street Gent’.