Eind dit jaar moeten de nieuwe plannen van de NMBS klaar zijn.
Volledig scherm
Eind dit jaar moeten de nieuwe plannen van de NMBS klaar zijn. © Jan De Meuleneir/Photo News

“Eind dit jaar vernieuwde plannen met volledige overkapping voor Gent Sint-Pieters”

Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) maakt zich sterk dat er eind dit jaar een vernieuwd ontwerp is voor Gent Sint-Pieters. De werken aan het station liggen nu al twee jaar stil, eerst door een te dure offerte, daarna door onenigheid tussen stad en NMBS over een afgeslankt ontwerp.

 1. “De stoverijsaus is vermengd met de mayonaise. Het ziet er één groot slagveld uit, maar dat smaakt dubbel zo goed”: de Gentse frituren doorgelicht
  PREMIUM
  Gent

  “De stoverij­saus is vermengd met de mayonaise. Het ziet er één groot slagveld uit, maar dat smaakt dubbel zo goed”: de Gentse frituren doorge­licht

  Dat we dit weekend de Week van de Friet afsluiten, heeft de weegschaal van onze stadsreporter Cedric Matthys geweten. Van maandag tot vrijdag sleepte hij zich door Gent op zoek naar de beste frituren in verschillende categorieën. Rond, maar voldaan rolde hij met zijn lijstje binnen op de redactie. Van lekkere vegetarische snacks tot de chicste inkleding, nu weet iedereen waar naartoe.
 2. Prospère en Georgette uit Drongen krijgen voor de tweede keer inbrekers over de vloer: “Ons hondje zat doodsbenauwd in de zetel”
  Gent/Drongen

  Prospère en Georgette uit Drongen krijgen voor de tweede keer inbrekers over de vloer: “Ons hondje zat doodsbe­nauwd in de zetel”

  Prospère en zijn vrouw Georgette uit Drongen wilden vrijdagochtend een frisse neus halen. Ze deden de deur achter zich op slot en gingen anderhalf uur wandelen. De frisse neus veranderde al snel in een koude douche, want bij thuiskomst bleek de ruit van de woonkamer ingeslagen. De dieven konden gelukkig geen buit maken, ze werden afgeschrikt door het alarm.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto