Nino Darsalia, Laura Otte en Frederieke Cloet van CDO Advocaten aan de Tondeliersite.
Volledig scherm
PREMIUM
Nino Darsalia, Laura Otte en Frederieke Cloet van CDO Advocaten aan de Tondeliersite. © Wannes Nimmegeers

Eerste volledig vrouwelijk strafrechtkantoor opgericht in Gent: “We kunnen ook goed pitbull spelen, maar met een zekere fijngevoeligheid”

GentAchter de rechtbank van Gent is deze week een nieuw advocatenkantoor opgestart dat zich louter richt op strafrecht. Wat dat netwerk bijzonder maakt, is dat er alleen vrouwen deel van uit maken. Een primeur voor Gent, een rariteit in Vlaanderen. “Nee, we zijn geen brave huismoeders.”

 1. Prosit corona? Zo kijken studentenverenigingen terug op bizar jaar: “Online cantus, quiz of krijtcirkels, we hebben véél creativiteit nodig gehad”
  PREMIUM
  GENT

  Prosit corona? Zo kijken studenten­ver­e­ni­gin­gen terug op bizar jaar: “Online cantus, quiz of krijtcir­kels, we hebben véél creativi­teit nodig gehad”

  Je studententijd, de mooiste tijd van je leven. Je maakt er vrienden voor altijd. Tenzij corona roet in het eten komt gooien. Want de cantussen, de kameraderie en ja, ook het samen studeren, dat lukte niet. Wij zaten aan tafel met vier presides die tijdens ‘hun’ jaar alles uit de kast haalden om de studenten het jaar van hun leven te bezorgen. “Ik heb mijn volledige praesidium vorige week voor het eerst gezien.”
 2. Gents ambulancebedrijf ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap: “Geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”
  Gent

  Gents ambulance­be­drijf ook veroor­deeld voor discrimina­tie op basis van geslacht en moeder­schap: “Geen vreemdelin­gen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”

  Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees is na een veroordeling tot een geldboete van 4.000 euro wegens discriminatie wegens afkomst, nu ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. Het bedrijf had het aanwervingsbeleid omschreven als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”.
 3. Al 70 % van de Gentenaars kreeg eerste prik: “Flexibeler inplannen van 2de prik, en testcapaciteit voor reizigers uitgebreid”
  Gent

  Al 70 % van de Gentenaars kreeg eerste prik: “Flexibeler inplannen van 2de prik, en testcapaci­teit voor reizigers uitgebreid”

  De stad Gent zet alles op alles om aan 80% gevaccineerde inwoners te geraken. Nu al heeft 70,1% van alle volwassen Gentenaars een eerste prik gehad, maar het vaccineren slabakt nu. “Dat komt omdat mensen zich niet inschrijven voor hun eerste prik als ze zien dat hun tweede prik dan in hun vakantie zou vallen. Daarom zullen we nu die tweede prikken flexibeler inplannen.”