In De Kleine Icarus startten ze met een bonte welkomstshow.
Volledig scherm
In De Kleine Icarus startten ze met een bonte welkomstshow. © WVO

Eerste schooldag in Gent: blije gezichten, opvallend lege bussen en een 1,5 meterbeest

Voor de bijna 57.000 Gentse leerlingen is de eerste schooldag zonder problemen gestart. Opvallend was dat de trams en bussen op weg naar school minder vol zaten: veel mensen brachten hun kinderen met de auto of de fiets naar school.

  1. Gents ambulancebedrijf ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap: “Geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”
    Gent

    Gents ambulance­be­drijf ook veroor­deeld voor discrimina­tie op basis van geslacht en moeder­schap: “Geen vreemdelin­gen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”

    Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees is na een veroordeling tot een geldboete van 4.000 euro wegens discriminatie wegens afkomst, nu ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. Het bedrijf had het aanwervingsbeleid omschreven als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”.