Het nieuwe gebouw van bouwbedrijf Wyckaert, met keramieken gevel
Volledig scherm
Het nieuwe gebouw van bouwbedrijf Wyckaert, met keramieken gevel © Wannes Nimmegeers

Eerste nieuw Gents gebouw bekleed met keramiek is van bouwbedrijf Wyckaert: “Duurzamer dan dit bestaat niet”

GentVanop de E17 is het nieuwe kantoorgebouw van Wyckaert duidelijk te zien. Dit op en top Gents bouwbedrijf, dat al bestaat sinds 1890, heeft een gebouw van met 4 verdiepingen neergezet langs de Ottergemsesteenweg, en dat laten bekleden met keramiek. “Een artisanaal product en dus niet goedkoop, maar het is onvoorstelbaar duurzaam”, zegt Serge De Cuyper.

 1. Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”
  Play
  Gent

  Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”

  Gent werd overspoeld door boze landbouwers in tractoren. Vanuit Wetteren waren er 150 op weg naar Gent, vanuit Eeklo nog eens 50. In totaal zouden 700 landbouwvoertuigen de binnenring afgereden hebben. Rond 14 uur werd de Sterre even bezet, maar het is vooral de Gentse stadsring R40 waar de landbouwers het verkeer lam legden. De boeren protesteerden tegen de strenge stikstofmaatregelen, die het hen onmogelijk maken hun job uit te oefenen.
 1. Organisatie ‘Burgerplicht’ schenkt berg speelgoed aan kinderafdeling van AZ Jan Palfijn en AZ Maria Middelares
  Gent

  Organisa­tie ‘Burger­plicht’ schenkt berg speelgoed aan kinderafde­ling van AZ Jan Palfijn en AZ Maria Middelares

  Corona heeft ook mooie kanten. Vanuit de Turkse gemeenschap ontstond in de eerste lockdown de organisatie ‘Burgerplicht’. Zij brachten in eerste instantie eten naar de ziekenhuizen. Intussen is de organisatie sterk uitgebreid, en sponsoren ze onder meer voedselbedeling in de protestantse kerk. Vrijdag stond Burgerplicht voor twee ziekenhuizen, met een berg speelgoed voor Sinterklaas.