Patiënten die ‘in slaap’ worden gebracht, blijven al snel twee weken in die toestand voor ze aan de beterende hand raken. Of ze halen het niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Patiënten die ‘in slaap’ worden gebracht, blijven al snel twee weken in die toestand voor ze aan de beterende hand raken. Of ze halen het niet. © Franky Verdickt

Een week op de IC van het UZ Gent: “Dat winkelweekend was voor ons het genadeschot”

Tientallen patiënten op intensieve zorg. Vier afdelingen van het UZ Gent liggen zo goed als vol. Voor het personeel was het lang bang afwachten of er ‘harde keuzes’ gemaakt moesten worden. “Een probleem bestaat niet zolang we er niet letterlijk mee geconfronteerd worden”, luidt het in De Morgen. “De overheid is daar tekortgeschoten.”

32 reacties

 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  De cijfers zakken van de besmetting, eind deze maand wordt beslist dat we op ski verlof mogen, maar u zult u moeten houden aan de ter plaatse opgelegde maatregels, standaard uitdrukking van een viroloog hier te landen, en mondmaskers dragen als het nodig is dus op naar de 3de piek zo eind Februari. Eens het vacin gekregen kun je doen en laten wat je wil, en al die truut zoals mondmaskers zijn niet meer nodig, de 4de golf dan in Juli of September.
 • Marc Stromberg

  1 jaar geleden
  Het is niet de schuld van deze regering maar banned vorige, die onder zware druk van de nva versoepelingen toegaf terwijl er begin september al verstrengd had moeten worden.
 • Wim Dhondt

  1 jaar geleden
  Beste Mr Plaetevoet als het winkelen ook maar 1% besmetting veroorzaakt dan zorgt dit nog steeds voor meerdere ziekenhuisopnames. Wil je die plaats in het ziekenbed innemen? Of sta je liever aan de andere kant vh bed met het risico u zelf besmet geraakt? Ik daag u uit om een halve dag mee te draaien in een covidafdeling.
 • Georges Wilbers

  1 jaar geleden
  De regering dit, de regering dat... De burgemeesters, de virologen... Toch makkelijk alles op een ander steken. We weten allemaal best wat kan en niet kan. Hand in eigen boezem steken en zelf het goede voorbeeld geven.
 • Cecarine De Smet

  1 jaar geleden
  Het is niet de regering die tekort geschoten is, hier zijn het de kooplustigen zelf die de dader zijn....als zij als patiënt binnenkomen moeten ze maar even wachten tot er plaats is. Mensen die voorzichtig zijn, en toch slachtoffer worden van C19 hebben voorrang op de kooplustigen!!
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. INTERVIEW. VUB-rector Caroline Pauwels: "Ik zou kunnen genezen van kanker, maar die medicatie kan je in België niet krijgen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. VUB-rec­tor Caroline Pauwels: "Ik zou kunnen genezen van kanker, maar die medicatie kan je in België niet krijgen”

  VUB-rector Caroline Pauwels (56) beleeft voorlopig geen gedroomde tweede ambtstermijn. Ze kreeg corona bovenop haar kanker. Aanhoort de hartbrekende noodkreten van haar afgesneden studenten. Intussen loopt ze zelf baby Pia-gewijs een onbetaalbaar oncologisch medicijn mis dat haar mogelijk kan genezen: “Ik zou kunnen genezen met bepaalde medicatie, maar die kan je in België niet krijgen. Ze wordt hier voorlopig niet terugbetaald en is onbetaalbaar”. En toch. "Cynisme is geen optie waar je mensen lang mee moet vervelen, vind ik."
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.