Patiënten die ‘in slaap’ worden gebracht, blijven al snel twee weken in die toestand voor ze aan de beterende hand raken. Of ze halen het niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Patiënten die ‘in slaap’ worden gebracht, blijven al snel twee weken in die toestand voor ze aan de beterende hand raken. Of ze halen het niet. © Franky Verdickt

Een week op de IC van het UZ Gent: “Dat winkelweekend was voor ons het genadeschot”

Tientallen patiënten op intensieve zorg. Vier afdelingen van het UZ Gent liggen zo goed als vol. Voor het personeel was het lang bang afwachten of er ‘harde keuzes’ gemaakt moesten worden. “Een probleem bestaat niet zolang we er niet letterlijk mee geconfronteerd worden”, luidt het in De Morgen. “De overheid is daar tekortgeschoten.”

32 reacties

 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  De cijfers zakken van de besmetting, eind deze maand wordt beslist dat we op ski verlof mogen, maar u zult u moeten houden aan de ter plaatse opgelegde maatregels, standaard uitdrukking van een viroloog hier te landen, en mondmaskers dragen als het nodig is dus op naar de 3de piek zo eind Februari. Eens het vacin gekregen kun je doen en laten wat je wil, en al die truut zoals mondmaskers zijn niet meer nodig, de 4de golf dan in Juli of September.
 • Marc Stromberg

  1 jaar geleden
  Het is niet de schuld van deze regering maar banned vorige, die onder zware druk van de nva versoepelingen toegaf terwijl er begin september al verstrengd had moeten worden.
 • Wim Dhondt

  1 jaar geleden
  Beste Mr Plaetevoet als het winkelen ook maar 1% besmetting veroorzaakt dan zorgt dit nog steeds voor meerdere ziekenhuisopnames. Wil je die plaats in het ziekenbed innemen? Of sta je liever aan de andere kant vh bed met het risico u zelf besmet geraakt? Ik daag u uit om een halve dag mee te draaien in een covidafdeling.
 • Georges Wilbers

  1 jaar geleden
  De regering dit, de regering dat... De burgemeesters, de virologen... Toch makkelijk alles op een ander steken. We weten allemaal best wat kan en niet kan. Hand in eigen boezem steken en zelf het goede voorbeeld geven.
 • Cecarine De Smet

  1 jaar geleden
  Het is niet de regering die tekort geschoten is, hier zijn het de kooplustigen zelf die de dader zijn....als zij als patiënt binnenkomen moeten ze maar even wachten tot er plaats is. Mensen die voorzichtig zijn, en toch slachtoffer worden van C19 hebben voorrang op de kooplustigen!!
 1. Openbaar ministerie vraagt vrijspraak na rechtstreekse dagvaarding tegen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert
  Gent

  Openbaar ministerie vraagt vrijspraak na recht­streek­se dagvaar­ding tegen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert

  Een langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank. Dat gebeurde na een rechtstreekse dagvaarding aan het adres van Lachaert. Frank Scheerlinck, advocaat van Van Mol, vond een loophole om de parlementaire onschendbaarheid van Lachaert te omzeilen. Het openbaar ministerie verklaarde de dagvaarding ontvankelijk, maar meent dat er van schending van beroepsgeheim, waarvan Lachaert beschuldigd wordt, geen sprake is.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.