Eind december knalde er nog een wagen tegen een verkeersgeleider in de Gestichtstraat.
Volledig scherm
Eind december knalde er nog een wagen tegen een verkeersgeleider in de Gestichtstraat. © DVEG

Eén op de tien bestuurders rijdt te snel in Gestichtstraat: “Tijd om in te grijpen”

GentEén op de tien automobilisten rijdt nog steeds te snel in de Gestichtstraat. Dat blijkt uit info van CD&V-fractieleider Stijn De Roo. 

 1. Besparingen bij UGent zet tot 300 jobs op de tocht: “Er zijn alternatieven, schaf die eersteklassevluchten naar Korea bijvoorbeeld af”

  Besparin­gen bij UGent zet tot 300 jobs op de tocht: “Er zijn alternatie­ven, schaf die eersteklas­se­vluch­ten naar Korea bijvoor­beeld af”

  De UGent moet 22 miljoen euro besparen. In een gelekte nota bleek al eerder dat enkele afdelingen worden geschrapt en er wordt ook onder andere in het reclamebudget gesneden. Maar er staan zo’n 300 banen op de helling, vakbonden ACOD en ACV zijn ziedend. “Er zijn alternatieven, maar zelfs als we een akkoord sluiten, blijkt Van de Walle een onbetrouwbare partner.”
  Gent
 2. Tot zes uur wachten en liefst twee keer naar huis gestuurd: opnieuw lange rijen aan autokeuring, maar “absoluut niet zoals in de zomer”
  UPDATE

  Tot zes uur wachten en liefst twee keer naar huis gestuurd: opnieuw lange rijen aan autokeu­ring, maar “absoluut niet zoals in de zomer”

  De lange wachtrijen aan de autokeuringsstations zijn nog niet van de baan. Via 4040 melden verschillende lezers de laatste tijd dat ze opnieuw uren moeten aanschuiven voor de autokeuring. Zo is het keuringsstation van Hoboken open tot 17 uur, maar gingen de poorten om 12 uur al dicht wegens de grote drukte. “Er is toch al heel wat gedaan”, zeggen ze bij GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor de autokeuring. “Wij blijven verder klantgericht werken en acties uitrollen.”
  Wondelgem
 1. Acht oudere Vlaamse dames voor ruim 2 miljoen euro opgelicht door ‘eenzame Amerikaanse legerofficier’: “Een weduwe schonk zelfs de erfenis van haar echtgenoot weg”
  PREMIUM

  Acht oudere Vlaamse dames voor ruim 2 miljoen euro opgelicht door ‘eenzame Amerikaan­se legeroffi­cier’: “Een weduwe schonk zelfs de erfenis van haar echtgenoot weg”

  Knappe Amerikaanse mannen, die op missie waren in oorlogsgebied en zich eenzaam voelden. Met foto’s en lieve berichtjes veroverden ze al snel de harten van acht Vlaamse dames. Maar dan kwam er plots een ‘probleempje’... De slachtoffers werden voor meer dan twee miljoen euro opgelicht door een Nigeriaanse bende, waarvan de leider nu 30 maanden effectieve celstraf krijgt. Hij moet onder meer ook zijn Porsche Panamera inleveren. Lees hieronder de hallucinante werkwijze van de bende.
  Gent
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.