Fuiven als deze mogen de komende maand niet meer
Volledig scherm
Fuiven als deze mogen de komende maand niet meer © RV / Wannes Nimmegeers

Een maand lang algemeen feest- en fuifverbod in Oost-Vlaanderen voor ‘niet-professionelen’, Antwerpse gouverneur ziet er geen heil in

Oost-VlaanderenDe gouverneur van Oost-Vlaanderen grijpt in. Omwille van de stijgende coronacijfers verbiedt Carina Van Cauter een maand lang alle fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn. In Antwerpen lijkt een dergelijk verbod niet van til. “Het virus is zo alom verspreid dat één maatregel niet zal volstaan”, aldus gouverneur Cathy Berx.

 1. DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeksrechter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”
  PREMIUM
  GENT

  DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeks­rech­ter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”

  Na het arrest in het assisenproces werd het niet stil rond de gevallen onderzoeksrechter Guy Jespers. Vijf weken later trouwden hij en zijn minnares Ghislaine Clyncke in de Gentse gevangenis. Hoe ze elkaar leerden kennen, is al een verhaal op zich. Jespers werd in de gevangenis fout behandeld, waardoor hij al na 2,5 jaar als ‘een plant’ vrijkwam. En Clyncke zat in 1983 op haar beurt zeven maanden in de cel, met dank aan alweer een ‘foute vriend’ die haar man leerde kennen achter de tralies.
 1. MIJN STAD. Rapper Fatih over zijn Gent: “Met ouder worden vind ik de natuur steeds interessanter en besef ik dat het stadsleven niet voor altijd zal zijn”
  PREMIUM
  Gent

  MIJN STAD. Rapper Fatih over zijn Gent: “Met ouder worden vind ik de natuur steeds interessan­ter en besef ik dat het stadsleven niet voor altijd zal zijn”

  Als rapper is hij vooral gekend van liedjes als ‘9000' en ‘Contradictio’, maar daarnaast is Fatih De Vos (37) ook socioloog, jeugdwerker en bovenal een geboren en getogen Gentenaar. Vol liefde vertelt hij over de plek waar hij opgroeide, de plek waar hij tot rust komt en zijn mooiste herinneringen. “Het Rabot en de Brugse Poort gaan altijd een tweede thuis zijn.”