Franky Devos kijkt vooruit: in het voorjaar een nieuwe naam voor de werking van het Kunstencentrum
Volledig scherm
Franky Devos kijkt vooruit: in het voorjaar een nieuwe naam voor de werking van het Kunstencentrum © Wannes Nimmegeers

Eén jaar nadat de politieke partij de naam ‘Vooruit’ stal: “Het gebouw blijft ‘De Vooruit’, ten laatste in april krijgt onze werking een nieuwe naam”

GentAl een jaar lang gaat de het Kunstencentrum dat in ‘de Vooruit’ huist naamloos door het leven. Sinds de socialistische partij de naam Vooruit inpikte, wil het Kunstencentrum een àndere naam, maar dat schoot in Gent in het verkeerde keelgat. “Nu is het duidelijk: het gebouw blijft ‘de Vooruit’, en wij kiezen zélf een nieuwe naam voor onze werking, ten laatste tegen april.”

 1. “Je moet niet bang zijn om hier te werken, staal is echt niet zo’n mannenwereld”: staalreus ArcelorMittal op zoek naar diversiteit bij het personeel
  GENT

  “Je moet niet bang zijn om hier te werken, staal is echt niet zo’n mannenwe­reld”: staalreus ArcelorMit­tal op zoek naar diversi­teit bij het personeel

  Er zijn 5.000 mensen zijn er aan de slag bij ArcelorMittal België, maar eerder deze week kondigde de staalreus aan dat het specifiek op zoek gaat naar meer vrouwen, meer mensen met een migratieachtergrond én mensen met uiteenlopende diploma’s. Maar de staalindustrie draagt nog die stempel van ‘mannenwereld’. Alina en Marlene daarentegen, zijn helemaal overtuigd.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.