Het graf van Romain Deconinck, icoon van het Gents volkstheater, op de Westerbegraafplaats.
Volledig scherm
Het graf van Romain Deconinck, icoon van het Gents volkstheater, op de Westerbegraafplaats. © James Arthur

"Echt Campo Santo ligt in Mariakerke"

GENTKunsthistorica An Hernalsteen kent de Gentse begraafplaatsen als haar broekzak. Op uitnodiging van de dekenij van de Bloemekeswijk onthulde ze afgelopen weekend de geheimen van haar tweede thuis: de Westerbegraafplaats. "Als het over de doden gaat, heb ik een levendige fantasie", zegt Hernalsteen.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtoffer openhaalt met mes: “Millimeters verschil en het was fataal afgelopen”
  PREMIUM
  Gent

  Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtof­fer openhaalt met mes: “Millime­ters verschil en het was fataal afgelopen”

  Een 47-jarige is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor een brutale moordpoging afgelopen zomer. Hij belde in het holst van de nacht aan bij een kennis en takelde hem toe met een scherp voorwerp. Het slachtoffer bleef achter met een snijwonde van 20 centimeter, van oor tot mondhoek. “U had geen andere intentie dan het doden van uw slachtoffer”, aldus de rechtbank.