Leerlingen van basisschool Sint-Barbara.
Volledig scherm
Leerlingen van basisschool Sint-Barbara. © Wannes Nimmegeers

Duivelse scholen: Gentse kinderen massaal in rood naar de klas

GENTVerslaat België vanavond Denemarken in de volgende kwalificatiematch? Als het van de Gentse schoolkinderen afhangt alleszins wel. In veel scholen kwamen de leerlingen in het rood naar school om ‘tous ensemble’ de sfeer al wat op te snuiven. 

 1. Nog steeds geen water door de Schelde, ondanks dure pompen: “Knijtenprobleem pas écht opgelost in 2026"
  Gentbrugge - Sint-Amandsberg - Destelbergen

  Nog steeds geen water door de Schelde, ondanks dure pompen: “Knijten­pro­bleem pas écht opgelost in 2026"

  Nog steeds stroomt er geen water door de Schelde in Gentbrugge. De stad en de Vlaamse Waterweg beloofden begin mei om twee keer per week water door de rivier te stuwen, om de knijten weg te spoelen. Maar die steekbeesten krijgen nog steeds vrij spel. Door modder en slib aan de sluis geraakt het water nog steeds niet door. “De echte oplossing komt er pas als het Sigmaplan is afgewerkt.”
 2. Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspoging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspo­ging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”

  Voor de Gentse brandweermannen zit de opdracht in Wallonië er bijna op. Na de watersnood voert de zone Centrum er deze week nog puin af, maar de reddingsoperaties zijn stopgezet. Luitenant Chris De Pauw blikt terug op een bewogen periode. Onder meer het verhaal van de gekapseisde reddingsboot is in zijn geheugen gegrift. “De stroming was te hevig”, zegt hij. “Er zat spijtig genoeg niets anders op dan die drie mensen te laten gaan.”