Aanzet van de gevonden liefdesbrief.
Volledig scherm
Aanzet van de gevonden liefdesbrief. © rv

Drongenaar zoekt koppeltje (of hun nabestaanden) van liefdesbrief uit 1945: “Ook ik zou graag weten of ze ooit getrouwd zijn”

DrongenJean-Marie Suttels (69) uit Drongen is in de ban van een liefdesbrief uit 1945. Hij is koortsachtig op zoek naar Flore en Edith, het koppeltje uit de brief, of naar hun nabestaanden. De verzender vertelt dat hij wil trouwen met ‘zijn allerliefste meisje’ als hij terugkomt uit Engeland. Jean-Marie wil de brief nu teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Een volkstheater dat 28 zalen op rij laat vol lopen, wat is het geheim? “Bij ons is het àltijd lachen geblazen”
  Gent

  Een volksthea­ter dat 28 zalen op rij laat vol lopen, wat is het geheim? “Bij ons is het àltijd lachen geblazen”

  Weinig volkstheatergezelschappen in Vlaanderen doen het hen na, misschien zelfs geen énkel. Terwijl andere gezelschappen al blij mogen zijn als ze tien keer volk kunnen trekken met hetzelfde stuk, speelt Compagnie van de Leute in december 28 keer voor een volle zaal, met de vingers in de neus. En dat terwijl ze zonet al negen keer op rij speelden in de geen-Gentse Feesten. Hun geheim? “Het is altijd humor, het is altijd ‘feel good’. En we spelen in de mooiste zaal van de wereld, dat ook, uiteraard.”