Een openluchtcinema in Muide-Meulestede, dat zou er zo kunnen uitzien
Volledig scherm
Een openluchtcinema in Muide-Meulestede, dat zou er zo kunnen uitzien © RV

Drongen krijgt muziekfestival, Muide-Meulestede een openluchtcinema: panel van inwoners kiest projecten

Gent / DrongenDe knoop is doorgehakt. De wijken Drongen en Muide-Meulestede-Afrikalaan weten wat er met 'hun’ deel van het wijkbudget zal gerealiseerd worden. Voor het eerst werd die beslissing genomen door een wijkpanel, gevormd met inwoners. 

 1. Gentse ambulancier (33) breekt enkel op bergwandeling in Madeira: vier uur durende reddingsactie nodig
  PREMIUM
  Gent

  Gentse ambulan­cier (33) breekt enkel op bergwande­ling in Madeira: vier uur durende reddingsac­tie nodig

  Een Gentse ambulancier (33) heeft er een bewogen bergwandeling opzitten op Madeira. Tijdens de oversteek van de Pico do Arieiro naar de Pico Ruivo, twee van de hoogste bergtoppen op het eiland, brak hij zijn enkel. Bereik was er niet, dus hing hij af van een toevallige passant die zijn GPS-coördinaten kon doorgeven aan de hulpdiensten. Die kwamen pas na drie uur wachten met z’n twintigen de berg afgedaald om vervolgens weer een vier uur durende klim te maken, met G.V. op de brancard.
 2. 6,25 miljoen euro voor leuke projecten, daar moet je even van gaan zitten: 50 hoge stoelen nodigen Gentenaars uit om na te denken over hun buurt

  6,25 miljoen euro voor leuke projecten, daar moet je even van gaan zitten: 50 hoge stoelen nodigen Gentenaars uit om na te denken over hun buurt

  Vanuit een ander perspectief naar de eigen buurt kijken, en zo tot leuke ideeën komen om die buurt te verbeteren. Dat is de bedoeling van de 50 hoge, kleurrijke stoelen die vanmorgen aan de Gras- en Korenlei stonden, en die nu over alle Gentse wijken verspreid worden. De stad heeft 6,25 miljoen euro klaarliggen om leuke projecten snel te realiseren. Het is het hoogste bedrag ooit voor een ‘wijkbudget’.